Leraar geeft goed cijfer in ruil voor seks


De 16 jarige leerlinge Loes werd in juni vorig jaar benaderd nadat
ze een zware onvoldoende had behaald bij een eerder proefwerk. Haar leraar bood haar aan te helpen met een proefwerk over voortplanting, als
ze later een seksdate met hem zou hebben op een sportveld van de school. Onder een
schuilnaam zou hij ook seksueel getinte sms’jes en msn-berichten naar haar hebben gestuurd..

Het gaat om een 39-jarige biologieleraar van het Carmel Lyceum in Oldenzaal. Hij zou wel vaker in de klas seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt.

Loes werd bij het desbetreffende proefwerk in een apart lokaal gezet, en bij de
opgaven waren de antwoorden gemarkeerd met kleine stipjes. Loes haalde
dit keer een 8,8. Knap hoor, alle antwoorden goed, en dan toch geen 10. Volgens Loes was de leraar tijdens de test naast
haar komen zitten, en had hij haar borsten betast. Hij was naast leraar ook haar mentor. Het meisje zou zelfs haar dagboek laten lezen aan de leraar, ze hadden namelijk een goede band opgebouwd. Haar zus kwam er achter en stapte meteeen naar de directie van de school. De leraar werd geschorst.

Het Openbaar Ministerie eist in de zaak zes maanden voorwaardelijke
celstraf en 200 uur taakstraf. Hij kan in de toekomst nog lesgeven omdat hij geen echte seks met het meisje heeft gehad.

Echt raar, dit soort zaken. Die man is ook nog eens 39 jaar, echt een pedofiel!

Lees ook:Klas wint kaartjes voor bad Teacher, 15-jarige winnaar geschorst
Lees ook:Pabo studenten kunnen niet rekenen
Lees ook:Jongen zit in Turkse cel om zoenen meisje
Lees ook:Castricum: 3 leerlingen gewond door explosie
Lees ook:Scholier (15) valt leraar aan

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Leraar geeft goed cijfer in ruil voor seks

 1. monique

  ik vind het best wel raar zo´n jongen)en leraar’ want wie dioet nou zo iets als je goed leert is het otg goed en dan hoef je het niet meer te ´´doen´´

    /   Reply  / 
 2. Tom van der Vlugt

  Op deze manier kan een leraar de leerling NIET helpen! De straf vind ik zelfs te licht. Zo’n vent moet nooit meer in de klas komen te staan en een gevangenisstraf is zeker op zijn plaats. Een kind dat voor welk proefwerk een zware onvoldoende terugkrijgt, moet geholpen worden via gesprekken met ouders. Misschien leerde ze het proefwerk op een verkeerde manier. Ik hoop dat de leerlinge in kwestie de gelegenheid krijgt het voorval te kunnen bespreken met de ouders en met andere betrouwbare personen.

    /   Reply  / 
 3. Keetie

  ik weet nog niet zo zeker of die leraar volledig de schuld draagt. de meid is 16, dan weet je wat je doet toch.
  in mijn school zijn er ook meiden die wat met een mentor doen. die schelen wel geen 20 jaar zoals dit geval in Oldenzaal (waar licht dat eigenlijk?), alleen maar een jaar of zes zeven. wel was er laatst een meisje van 14 dat wat had met een leraar van 30. dat vonden we schande, maar ze had het toch te ver laten komen.
  wat kussen en tasten vind ik niet erg, maar verder hoeft niet toch
  is wle waar dat het dan moeilijker word om iets voor je studente te doen als leraar.
  btw: ik heb zelf nog nooit wat met een leraar gehad en ben dat niet van plan. ik kan zo wel jongens krijgen.

    /   Reply  / 
  1. dirk

   Hallo keetie, ik las jouw bericht. Jij schrijft dat er bij jou op school lerlingen zijn die een relatie hadden met een leraar. Mijn naam is dirk schouten, journalist voor het KRO TV programma Brandpunt. Momenteel werk ik aan een onderwerp over relaties tussen leerkrachten en leerlingen. In Nederland is het verboden om een seksuele relatie te hebben met je leraar of lerares. Maar dat wil niet zeggen dat het nooit gebeurt. Integendeel. In de tolerante jaren 70 en 80 van de vorige eeuw werd daar gewoon openlijk over gesproken. Toen was het niet echt een taboe. Dat kan nu niet meer. Nu moet het allemaal meer stiekem. Leraren die relaties aanknopen met leerlingen lopen gevaar te worden ontslagen.

   Ik ben op zoek naar leerlingen die met mij willen spreken over dit onderwerp. Heb jij zelf een relatie met een leraar (gehad)? Of ken jij iemand die een verhouding met een leraar of lerares heeft of heeft gehad? Neem dan contact met mij op. Uiteraard zijn de gesprekken vertrouwelijk. Ik zal aan niemand vertellen dat we hebben gepraat.

   Dank en hopelijk tot horens,

   Dirk Schouten
   [email protected]

     /   Reply  / 
 4. anoniem

  ik snap niet waarom ze hem zo kort gevangenisstraf geven en wat moet die meisje wel niet na 6 maanden??

    /   Reply  / 
 5. Mevrouw.

  Right. Een pedofiel? Verdiep je eens wat meer in de Nederlandse taal. Als je dat eerder had gedaan, zou je geweten hebben dat hij geen pedofiel is. Een pedofiel is een persoon die zich aangetrokken voelt tot kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn.

  Ik dacht dat er wel moeilijkere woorden bestonden…

    /   Reply  / 
  1. denis

   ach toch is en blijft een feit dat hij vanuit een vertrouwens positie een minderjarige geestelijk en lichaamlijk heeft verkracht hoe hij dat gedaan heeft doet er niet toe en wie zegt dat het slachtoffer al eerder sexueel contact heeft gehad????????????
   of ben jij ook zo eentje?????
   lijkt er sterk op dat jij mischien ook wel zo een foute leraar bent

     /   Reply  / 
   1. Dylan

    Wat is er mis met iemand corrigeren op zijn/haar taalgebruik?

      /   Reply  / 
 6. jet

  ja echt wel moet wel langer dan 6 manden.
  ik wint dit gewoon niet normaal.
  jullie wel straks gebeurt het ook met jullie.

  jet

    /   Reply  / 
 7. denis

  Ach toch en als het nou de dochter van de rechter was geweest dan?
  Was deze pedofiel dan wel zwaarder gestraft???

    /   Reply  / 
 8. Dylan

  Deze man is geen pedofiel. Dat ben je pas wanneer je seksueel ment aangetrokken tot kinderen die nog geen puber zijn. Dit was trouwens gewoon legaal geweest als hij haar leraar niet was.

    /   Reply  / 
 9. Corset-lover

  Een pedofiel is deze man inderdaad niet, een pedofiel is kinderliefhebber, iemand die een seksuele voorkeur voor kinderen of zeer jonge personen heeft.
  Kan niet zeggen dat een 16 jarig meisje een zeer jonge leeftijd heeft.
  In een klas met 16 jarige meisjes worden wel vaker seksueel getinte opmerkingen gemaakt, ook als een biologieleraar over voortpanting lesgeeft.
  Naast haar gaan zitten en haar borsten betasten heeft niets met sex te maken.

    /   Reply  / 
 10. meyo

  Ja dit was ook met een vriendin van me gebeurt, maar ze heeft geen aangifte gedaan omdat ze het een beetje eng vond. dit gebeurde op het bredero lyceum in amsterdam- noord. dit gebuurt wel vaker op het bredero lyceum. ik hoop dat die smeerlappen (aantal leeraren) betrapt worden en van school gestuurd worden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>