Teveel nerds in Engeland: universiteiten zitten propvol

Ruim 96% van de Engelse eindexamenkandidaten is dit jaar voor
zijn examen geslaagd. Ruim 24 procent daarvan heeft het hoogste level,
het A level, gehaald. Dat is een nieuw record, maar dit leidt tot problemen. Universiteiten hebben geen plekken meer en beroemde universiteiten als Cambridge kunnen de aller-allerbeste studenten niet meer selecteren..Misschien wil de regering een nog hoger niveau, het A*. Dit is voor de echte topstudenten. Sommige universiteiten hebben nu al toelatingstesten, maar zo’n niveau zal ook een oplossing zijn. Het is nog een raadsel hoe Engelse studenten zo slim kunnen zijn. Misschien zijn de toetsen wel erg makkelijk?

Lees ook:Vechten voor een studieplek
Lees ook:Volle bak op universiteiten Nederland
Lees ook:Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University
Lees ook:Aantal slimmerds in Nederland groeit
Lees ook:Engelse studenten hebben het zwaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>