Scholen mogen namen opleidingen niet pimpen

Een paar jaar geleden is afgesproken dat scholen geen studenten mogen lokken met hippe studienamen. Voorbeeld is 'Forensic Science' aan de UvA. De naam doet je toch al snel denken aan de serie CSI, en dat trekt natuurlijk wel. In werkelijkheid zit je de hele dag met je neus achter de microscoop en studeer je Chemie. Het Hoger Onderwijs Persbureau heeft ontdekt dat scholen desondanks toch hippe namen blijven verzinnen.En daar is Bruno Bruins, staatssecretaris van onderwijs, niet blij mee. Studenten maken door die namen de verkeerde keuzes. De opleiding lijkt misschien heel leuk dankzij de titel, maar blijkt achteraf iets heel anders te zijn. Bovendien verschijnt uiteindelijk de 'hippe' naam maar in hele kleine lettertjes op je diploma.

Lees ook:Alleen studeren als je het echt wilt
Lees ook:Wereldwijd studeren met Nederlandse studiefinanciering
Lees ook:Klagen over de sms bij D66
Lees ook:Leerrechten: hoe en wat?
Lees ook:Startschot campagnes tegen schoolverlaters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>