Vechten voor een studieplek

Het is vechten voor een plekje op de Engelse universiteiten. Zelfs studenten die de jaren ervoor keihard geblokt hebben en continue hoge cijfers op hun rapport hadden staan hebben geen garantie op een studieplek.

Universiteiten in Groot-Brittannië hebben simpelweg veel te weinig studieplekken voor de vele gegadigden. Volgens de dienst die de Britse inschrijvingen regelt voor de universiteiten zijn 180 duizend studenten nog steeds nergens ingeschreven. Dat zijn er 45 duizend meer dan vorig jaar.

Aankomende studenten melden zich niet bij één specifieke universiteit aan maar sturen een handjevol brieven aan diverse opleidingsinstanties. De vele aanmeldingen ontstaan door het grote aantal jonge mensen die momenteel hun kansen op de arbeidsmarkt niet zo groot inschatten vanwege de slechte economische omstandigheden.

Daarbij komt ook nog dat de Engelse overheid in plaats van meer studieplekken te creëren, koos voor het verminderen van het aantal plekken in het teken van de bezuinigingen.

Bron: Trouw

Lees ook:Teveel nerds in Engeland: universiteiten zitten propvol
Lees ook:Weer meer studenten naar universiteit
Lees ook:Relatief weinig tienermoeders in Nederland
Lees ook:Volle bak op universiteiten Nederland
Lees ook:Engelse studenten hebben het zwaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>