Hoe denk jij over dieren?

Foto: Privébezit

Koeien, schapen, katten, muizen, honden, vogels en konijnen. Dieren zijn er in alle soorten en maten en lang niet iedereen is er even van gecharmeerd. Maar ze zijn er wel en hebben hierdoor een plekje gekregen in onze samenleving. Op welke plaats staan ze voor jongeren van 13 en 14 jaar uit het vmbo?

Dat vroeg de Dierenbescherming zich nou ook af. Vandaar dat zij een gratis lesprogramma bedachten voor deze scholieren. Denken over Dieren heet het. Hiermee hopen ze het dierenwelzijn in het onderwijs een plek te kunnen geven.

Denken over Dieren heeft van alles te maken met hoe de leerlingen denken over de hun relatie met dieren. Het lesprogramma begint met een test waarin duidelijk wordt wat voor profiel er bij de desbetreffende leerling hoort. Misschien vind je dat dieren eigenlijk geen plekje verdienen in onze samenleving of zou je het liefst iedere dag opstaan met pluizige beesten om je heen en er ook weer mee in slaap vallen.

Daarna komen er lastige vraagstukken waarin de scholieren voor dilemma’s worden gesteld. Op het eind blijkt of je mening is veranderd of nog steeds past bij je profiel. En hoe denk jij over dieren? Kijk eens op denkenoverdieren.nl en vind het uit!

Bron: Dierenbescherming.nl

Lees ook:Feestje van de week!
Lees ook:Weet jij wat je mede-scholieren denken?
Lees ook:Balkenende op Hyves?
Lees ook:Zwarte Cross pleit voor uurtje Achterhoeks op school!
Lees ook:Shocking! Dieren levend vermoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>