Leraar prikt 18 leerlingen met dezelfde naald voor test

Scheikundetesten doen op school is niet ongebruikelijk. Daarvoor je eigen bloed gebruiken wordt al wat minder prettig, zeker als de klas van 18 leerlingen dezelfde naald gebruikt. In de Australische deelstaat Tasmanië gebeurde dat op een middelbare school.

De jongeren moesten hun eigen bloed testen om zo de zuurgraad te bepalen. De leraar nam bloed af bij 18 leerlingen maar bleek het niet nodig te vinden per scholier een nieuwe naald te pakken. Hij probeerde de naald te reinigen met alcohol, wat niet voldoende is.

Na één experiment op school volgen nu dus meerdere testjes voor de leerlingen. Zij moeten namelijk allen een test ondergaan om uit te sluiten dat zij besmet zijn met ziektes zoals hiv of hepatitis. Volgens Roscoe Taylor van Volksgezondheid is het besmettingsrisico in deze leeftijdsgroep weliswaar vrij klein, dit had echter nooit mogen gebeuren.

De testen komen op de rekening van het ministerie van Onderwijs.

Raar dat die leraar niet beter weet.. en dan nog, je eigen bloed prikken in de les? Ik kan wel iets beters bedenken dan voor doktertje spelen op school..

Bron: HLN

Lees ook:School wil alleen maagden lesgeven
Lees ook:Gezellig prikken met een naald
Lees ook:Ook jongeren aan de soa-test
Lees ook:Zero tolerance voor drugs in verkeer
Lees ook:Help, ik ben leraar! Ontmoet Peter Hoefnagels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>