Hbo’ers: op school meer leren, minder studeren

Meer op school doen, minder thuis leren. Dat lijkt een beetje de strekking te worden in het HBO. Een enquête onder eerstejaarsstudenten in opdracht van de HBO-raad en diverse universiteiten toont aan dat studenten meer lesuren op school hebben maar in totaliteit minder studeren vergeleken met 2007.

In plaats van achttien uur les in de week zitten eerstejaars studenten nu 20,3 uurtjes in de collegezalen. Onderwijs waarbij een docent of begeleider aanwezig  is schijnt toegenomen te zijn de afgelopen jaren. Daar tegenover staat dat de studenten minder tijd aan hun schoolwerk besteden wanneer ze thuis zitten. Was dat in 2007 nog 16,5 uur per week, tegenwoordig is dat 13,4 uur.

De totale studieduur is dus verkort. Guusje ter Horst, voorzitter van de HBO-raad vindt het een gunstige uitslag, zo vertelt zij het NRC. Hogescholen steken meer aandacht en tijd in hun studenten waardoor deze de lesstof beter in zich op kunnen nemen. Dit zou dan uiteindelijk meer gediplomeerde studenten opleveren.

Bron: NRC
Foto: By Pyro Non-Sense, Via Everystockphoto

Lees ook:Minister in de Playboy
Lees ook:Facebook slecht voor leerprestaties
Lees ook:Tevredenheid: studenten geven mbo opnieuw kleine zeven
Lees ook:Helft jongeren Friesland alcoholist
Lees ook:Minder studenten voor Inholland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>