Wie wordt Nederlands Kampioen Debatteren 2011

Foto: Nederlands debat instituut

Vandaag gaan op de Universiteit Leiden vijfendertig scholen de verbale strijd met elkaar aan tijdens de finaledag van het NK Debatteren voor Scholieren 2011. Ruim honderd scholen hebben de afgelopen weken in voorrondes gestreden om deze finaleplaatsen. In aanwezigheid van minister Marja van Bijsterveldt wordt bekend welk scholierendebatteam de beste van Nederland is.

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt voor het veertiende opeenvolgende jaar georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en is een van de grootste scholierencompetities van Nederland. In vijf debatrondes wordt bepaald welke twee teams in het finaledebat staan, dat plaatsvindt in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden.

De leerlingen debatteren dit jaar onder andere over de opvang van asielzoekers, de rechten van homoseksuelen en transgenders, mannenbesnijdenis en medeplichtigheid aan zinloos geweld. De scholieren hebben de stellingen vooraf kunnen voorbereiden, maar weten pas tien minuten van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn.

Het Nederlands Debat Instituut heeft als missie om het debatonderwijs in Nederland naar een hoger niveau te tillen, onder andere door het organiseren van landelijke debattoernooien. Het NK Debatteren voor Scholieren 2011 wordt mede mogelijk gemaakt door SNS REAAL Fonds, Universiteit Leiden en Eigenwijzer.

Lees ook:Welke school heeft het beste debatteam van Nederland?
Lees ook:Johan de Witt Gymnasium wint NK Debatteren Scholieren
Lees ook:Beste basisschool debatteam NL: Het Mozaiek uit Arnhem
Lees ook:Utrechtse studenten Nederlands kampioen debatteren
Lees ook:Lijsttrekkersdebat EenVandaag in aula Erasmus Universiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>