Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol

Acht op de tien jongeren (78%) vinden het een goed plan om een lesprogramma over drugs en alcohol op de middelbare school te verplichten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag en Scholieren.com onder 1.650 jongeren van 12 t/m 24 jaar uit het 1V Jongerenpanel.

Toch gelooft de meerderheid (54%) niet dat jongeren minder alcohol gaan drinken als zij hierover voorlichting krijgen op school. Wel denkt de grootste groep (48%) dat jongeren er minder snel drugs door gaan gebruiken; 38 procent denkt van niet en 14 procent twijfelt.

Van de scholieren uit het onderzoek heeft de helft (54%) wel eens één of meerdere lessen gehad over de risico’s van drugs en alcohol; bij nog eens 33 procent van de scholieren is het onderwerp tijdens de les ter sprake gekomen. Op de vraag waar zij de meeste kennis over drugs hebben opgedaan, scoort school dan ook het hoogst. Over alcohol leren zij vooral van hun ouders.

Van alle ondervraagde jongeren heeft 28 procent wel eens softdrugs gebruikt; van hen heeft één op de drie (30%) er wel eens een negatieve ervaring mee gehad.

Minister Schippers (Volksgezondheid) maakte maandag bekend de komende drie jaar zes miljoen euro extra uit te trekken om jongeren weerbaar te maken tegen de verleidingen van drugs, alcohol en roken. Het plan om middelbare scholen te verplichten om lessen te geven over drugs en alcohol, komt van de PvdA.

Lees ook:Schoolkantine nog niet gezond genoeg
Lees ook:Seksfilmpjes en naaktselfies op scholen
Lees ook:Minder drugsgebruik in het voortgezet onderwijs
Lees ook:Scholieren: Pim Fortuyn vermoord door moslimextremist
Lees ook:Eten in de klas

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jongeren voor verplicht lesprogramma over drugs en alcohol

  1. Doedel

    hoi ik ben her er helemaaaaaal mee oneens

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>