Europese jongerenprojecten verbeteren beroepskans

Europese uitwisselingsprojecten verbeteren volgens de deelnemers de beroepskansen van jongeren. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut naar het effect van uitwisselingsprogramma’s van Youth in Action. Youth in Action is een subsidieprogramma dat in 33 landen, waaronder Nederland, Europese projecten voor jongeren financiert.

Uit het onderzoek blijkt dat deelname aan internationale projecten verschillende positieve effecten heeft. Twee derde van de deelnemers gelooft dat zijn/haar kansen op de arbeidsmarkt zijn verbeterd. Deelname draagt bij aan het ontwikkelen van verschillende vaardigheden, vooral aan het kunnen communiceren in vreemde talen en aan interpersoonlijke, interculturele en sociale vaardigheden, zoals samenwerken. Bijna de helft van de deelnemers is na afloop meer geïnteresseerd in Europese vraagstukken.

Deelnemers hebben nieuwe dingen geleerd over Europa en hun Europees bewustzijn is vergroot. De jongeren die deelnamen aan een Europees project zijn zeer tevreden over hun project. Maar liefst 96 procent van de deelnemers zou andere mensen aanraden aan een vergelijkbaar project deel te nemen.

Lees ook:Internationale jongerenprojecten verbeteren arbeidskansen
Lees ook:Europese Karel de Grote-prijs voor Jongeren 2013
Lees ook:‘Europe on Track’ wint Karel de Grote-prijs voor Jongeren
Lees ook:Jonge wetenschappers maken kans op 75.000 euro
Lees ook:ADV: Vrijwel alle Nederlandse jongeren ‘connected’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>