Tilburg University scoort goed bij internationale studenten

Internationale studenten van Tilburg University zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de colleges en de studeer- en leefomgeving in Tilburg. Dat blijkt uit de jongste resultaten van de International Student Barometer, een internationale enquête onder studenten die niet in hun eigen land studeren.

De internationale studenten die in 2011 begonnen te studeren aan Tilburg University gaven een tevredenheidscore van 90.7% aan de kwaliteit van de colleges, wat de universiteit op een 33e plaats zet van de 208 hoger onderwijsinstellingen wereldwijd die meededen aan de enquête, en op een derde plaats van de twaalf Nederlandse hoger onderwijsinstellingen die deelnamen.

In de categorie vragen over Living waren de studenten zeer tevreden over de sportfaciliteiten: Tilburg University staat daarmee landelijk op de 2e plaats en internationaal op de 7e. Ook de IT-en godsdienstfaciliteiten op de universiteitscampus scoren hoog (beide een 2e plaats landelijk en respectievelijk de 37e en 45e plaats internationaal). De tevredenheid over de huisvesting is flink verbeterd ten opzichte van 2010: daarmee verhuisde Tilburg University van een landelijke 8e naar een 4e plaats.

De hoogste score gaven de studenten aan onderdelen van de ondersteuning bij aankomst. Zo zette de hulp bij het openen van een bankrekening, een project dat is opgezet met de Rabobank, Tilburg University een landelijke eerste plaats. Hetzelfde deed de tevredenheid van internationale studenten over hun eerste overnachting in Tilburg.

De International Student Barometer wordt uitgevoerd door iGraduate om zowel studenten als hoger onderwijsinstellingen een beeld te geven van de internationalisering van het hoger onderwijs. Er deden 526 internationale studenten uit Tilburg mee aan de enquête.

Lees ook:Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University
Lees ook:Studenten beoordelen opleiding Nationale Studenten Enquête
Lees ook:Tilburgse studenten organiseren 31 mei Nacht van de Fooi
Lees ook:HR manager werken tijdens universitaire opleiding van belang
Lees ook:Night University Tilburg: Lange Frans en Lucia de Berk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>