100% Vakcollege-leerlingen geslaagd

De eerste leerlingen die volgens het onderwijsconcept Vakcollege Techniek examen hebben gedaan, zijn allemaal geslaagd voor hun vmbo-diploma. Niet alleen het slagingspercentage van 100% is bijzonder, ook hebben de Vakcollege-leerlingen een jaar eerder examen gedaan dan scholieren op reguliere vmbo-scholen.

Het Vakcollege is erg blij dat alle 73 leerlingen het beroepsgerichte programma met succes hebben afgesloten. “We zijn ontzettend trots op het slagingspercentage van 100% en zijn hierdoor gesterkt in onze missie om een optimaal leertraject te realiseren”, aldus Johan van de Grift, directeur Vakcollege Techniek.

Voor meer afstemming en verbinding met het mbo, doen Vakcollege-leerlingen al in het derde leerjaar examen. Van de Grift: “Daardoor kan er in het vierde leerjaar van het vmbo ruimte worden gecreëerd voor een schakelprogramma, waarin samen met mbo-instellingen in de regio wordt gewerkt aan een gezamenlijk programma.” Met dit concept, dat uniek is in Nederland, heeft het Vakcollege als doel om voortijdig schoolverlaten tegen te gaan, het vmbo en mbo beter op elkaar af te stemmen en leerlingen doorlopende loopbaanbegeleiding aan te bieden.

De geslaagde leerlingen zijn afkomstig van het Tabor College (locatie d’Ampte) uit Hoorn, het Vakcollege Amersfoort uit Amersfoort, het RSG Lingecollege uit Tiel en het Da Vinci College uit Roosendaal. Deze vier scholen, die sinds 2009 volgens het Vakcollege-concept werken, maken gebruik van een doorlopende leerlijn van 6 jaar tussen het vmbo, het mbo en het bedrijfsleven. Door onder andere veel praktijklessen en nauwe samenwerking met het bedrijfsleven werken zij aan het startklaar maken van een nieuwe generatie technische vakmensen.

Door de geboekte resultaten van de eerste lichting Vakcollege-examenkandidaten, verwacht het Vakcollege dat volgend jaar meer scholen al in het derde leerjaar het centraal examen zullen gaan afnemen.

Lees ook:Examen opnieuw door stroomstoring
Lees ook:Alle leerlingen Ibn Ghaldounschool moeten examen overdoen
Lees ook:Eindexamens weer begonnen
Lees ook:Online blokken voor examens
Lees ook:Leerlingen krijgen fout examen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>