Welke school heeft het beste debatteam van Nederland?

Welke school heeft het beste debatteam van Nederland? Morgen gaan op de Universiteit Leiden 34 scholen de verbale strijd met elkaar aan tijdens de finaledag van het NK Debatteren voor Scholieren 2012/2013. Maar liefst 115 middelbare scholen hebben de afgelopen weken in voorrondes gestreden om deze finaleplaatsen.

Zij debatteren onder andere over het Nederlandse pensioenstelsel en het immigratiebeleid. Het Nederlands Debat Instituut organiseert het evenement voor het vijftiende jaar op rij, dit jaar in samenwerking met de Pensioenfederatie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Universiteit Leiden en gemeente Leiden.

Het NK Debatteren voor Scholieren is een van de grootste scholierencompetities van Nederland. In vier debatrondes wordt bepaald welke twee teams in het finaledebat staan, dat plaatsvindt in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal in Leiden. De leerlingen debatteren dit jaar onder andere over het Nederlandse pensioenstelsel, het gebruik van gewapende drones en het immigratiebeleid. De scholieren hebben de stellingen vooraf kunnen voorbereiden, maar weten pas tien minuten van tevoren of zij voor- of tegenstanders moeten zijn.

De debatvorm op het NK Scholieren is het ‘parlementaire debat’. Bij deze debatvorm bestaat een debatteam uit drie debaters. Om en om houden de voor- en tegenstanders een speech van drie minuten houden waarin zij hun standpunt verdedigen. Wanneer alle debaters hun speech gehouden hebben, bepaalt de jury de winnaar van het debat op basis van argumentatie, presentatie en taakuitvoering.

www.nkscholieren.nl

Lees ook:Wie wordt Nederlands Kampioen Debatteren 2011
Lees ook:Johan de Witt Gymnasium wint NK Debatteren Scholieren
Lees ook:ROC Tilburg wint landelijk MBO Debattoernooi 2013
Lees ook:Nederlanders doen het goed tijdens WK debatteren
Lees ook:Midas Boeke (17) winnaar Speechwedstrijd Yes, you can!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>