Flinke toename aanmeldingen examentrainingen door eisen

Door de verhoogde exameneisen loopt het storm bij aanbieders van examentrainingen en huiswerkbegeleiding. Uit onderzoek blijkt dat er bij de aanmeldingen voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde zelfs sprake is van een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar.

Sinds dit jaar mogen havo- en vwo-leerlingen op de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde slechts één 5 halen. Veel scholieren maken daarom gebruik van examentrainingen om hun slagingskans te vergroten. Jill van den Berg doet dit jaar eindexamen havo en heeft zich ingeschreven voor een examentraining Engels. “Ik sta nu niet zo goed voor Engels. Ik hoop door het volgen van de training mijn kennis en inzicht te vergroten en met meer zelfvertrouwen mijn examen in te gaan”.

De Landelijke Vereniging van Studiebegeleidingsinstituten(Lvsi) bevestigt de toestroom van leerlingen: “Er is dit jaar veel meer vraag naar begeleiding voor Nederlands en Engels en dat komt mede door de verscherpte exameneisen”, aldus secretaris Oscar Bohlander van de branchevereniging.

Ook andere instellingenzien hun aanmeldingen toenemen. “De laatste jaren is er een groeiende behoefte aan examentraining”, concludeert Joost Lasschuit, directeur van Lyceo. “We zien dit jaar ook bij de kernvakken een grote stijging. Tot nu toe zijn bij ons 30% meer aanmeldingen binnengekomen voor deze vakken ten opzichte van vorig jaar”. Een training heeft grote invloed op het eindresultaat, stelt Lasschuit: “Leerlingen die bij ons een training volgen, scoren tot gemiddeld een punt hoger op het eindexamen”.

Lees ook:Examenstress door aangescherpte eisen; dus extra trainen
Lees ook:Scholieren bewust van nieuwe aangescherpte exameneisen
Lees ook:Weer meer studenten naar universiteit
Lees ook:18.000 extra gezakte leerlingen door nieuwe exameneisen
Lees ook:Meer behoefte aan examentraining door verscherpte norm

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>