Buitenlandse student erg tevreden over Tilburg University

Internationale studenten zijn uitermate tevreden over Tilburg University. Dit blijkt uit onderzoek van StudyPortals onder meer dan 17.000 internationale studenten in heel Europa. Het rapportcijfer voor Tilburg University ligt tussen 9 en 9,5. Excellent, vindt StudyPortals, en dat levert Tilburg een zilveren onderscheiding op.

Rijksuniversiteit Groningen krijgt de beste beoordeling in het onderzoek van StudyPortals, op de voet gevolgd door Tilburg University en de Vrije Universiteit Amsterdam. De precieze scores per instelling maken de onderzoekers niet bekend. Ze willen nadrukkelijk geen ranglijst maken, maar een teken van waardering geven.

Internationale studenten zijn erg te spreken over hun studieervaring in Nederland: ze geven Nederland een 8,8. Daarmee scoort Nederland beter dan Spanje, Italië en Frankrijk, maar net iets lager dan Duitsland en Zweden. Met 1.204 Engelstalige masteropleidingen is Nederland na het Verenigd Koninkrijk en Ierland de grootste aanbieder van Engelstalig onderwijs in Europa.

Daarnaast onderscheidt Nederland zich vanwege een hoog academisch niveau, hoewel sommige studenten het niveau te hoog vinden. Studenten prijzen de  kwaliteit en benaderbaarheid van docenten en professoren aan Nederlandse universiteiten. Wel moeten ze vaak wennen aan de interactieve onderwijsmethodes en groepsopdrachten. De waardering voor Nederlandse universiteiten zou nog hoger uitvallen als het levensonderhoud niet zo duur zou zijn. Gelukkig is onlangs uit onderzoek van Kamernet gebleken dat de gemiddelde kamerhuur in Tilburg het laagste is van Nederland.

Lees ook:Tilburg University scoort goed bij internationale studenten
Lees ook:Tilburg University’s Twitterwall brengt studenten samen
Lees ook:Teveel nerds in Engeland: universiteiten zitten propvol
Lees ook:Universiteit van Amsterdam in top vijftig beste universiteiten ter wereld!
Lees ook:Belang veerkracht voor Nederland centraal in Collegetour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>