Guinness World Record voor Guido de Brès en Walibi Holland

1.872 leerlingen van scholengemeenschap Guido de Brès uit Amersfoort hebben vanochtend in attractiepark Walibi Holland een wereldrecord gevestigd. Onder toeziend oog van een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland is het record ‘largest educational field trip’ gevestigd. Daarmee is het oude record, dat op 1.192 leerlingen stond, verbroken. Astronaut André Kuipers verzorgde een interactieve natuurkundeles, waardoor de schoolreis een educatief tintje bezat.

Astronaut André Kuipers verzorgde een natuurkundeles waar de koppeling tussen theorie en praktijk werd gemaakt. Naast de beroemde ruimtereis ging André Kuipers ook in op natuurkundige begrippen als zwaartekracht en G-krachten en werd een verband gelegd met attracties als Goliath en Space Shot. Na de natuurkundeles konden de leerlingen deze krachten ook daadwerkelijk zelf gaan ervaren in deze attracties.

Lees ook:Leerlingen Guido de Brès doen wereldrecordpoging met André Kuipers
Lees ook:Kuipers wil wetenschap stimuleren onder jongeren
Lees ook:Meer dan 1100 leerlingen in Noordwijk doen recordpoging
Lees ook:Weekend van de Wetenschap: blik in keuken wetenschappers
Lees ook:Fraude na zeven keer zakken voor theorie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>