Leerlingen Guido de Brès doen wereldrecordpoging met André Kuipers

Vandaag proberen 1.850 leerlingen van scholengemeenschap Guido de Brès uit Amersfoort in Walibi Holland het wereldrecord ‘largest educational field trip’ (grootste educatieve schoolreis) te verbreken, onder toeziend oog van een officieel Guinness World Records-jurylid uit Engeland. Astronaut André Kuipers verzorgt een interactieve natuurkundeles, waardoor de schoolreis een educatief tintje bezit.

Vanwege het 50-jarig bestaan van Guido de Brès worden er in de maand september verschillende activiteiten georganiseerd. Vandaag wordt het jubileum afgesloten met een schoolreis naar Walibi Holland waar 1.850 leerlingen en 200 docenten samen met het attractiepark het wereldrecord grootste educatieve schoolreis proberen te verbreken. Het officiële record voor het de grootste educatieve schoolreis ter wereld in het Guinness Book of Records staat op 1.192 leerlingen en is gevestigd in 2008. Met de komst van Guido de Brès wordt dat record dus ruim overtroffen.

Astronaut André Kuipers verzorgt een natuurkundeles waar de koppeling tussen theorie en praktijk wordt gemaakt. Naast de beroemde ruimtereis zal André Kuipers ook ingaan op natuurkundige begrippen als zwaartekracht en G-krachten en de koppeling maken met attracties als Goliath en Space Shot. Na de natuurkundeles kunnen de leerlingen deze krachten ook daadwerkelijk zelf gaan ervaren in deze attracties. Vanuit Guiness World Records is er een jurylid aanwezig die direct na de wereldrecordpoging zal bevestigen of het record is gevestigd.

Lees ook:Guinness World Record voor Guido de Brès en Walibi Holland
Lees ook:Kuipers wil wetenschap stimuleren onder jongeren
Lees ook:Meer dan 1100 leerlingen in Noordwijk doen recordpoging
Lees ook:943 leerlingen in Noordwijk vestigen nieuw record!
Lees ook:Vestig je eigen officiële wereldrecord: 11 november NEMO!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>