Tilburg University’s Twitterwall brengt studenten samen

Tilburg University stimuleert haar studenten om een deel van hun studie te volgen in het buitenland. Studenten hebben hieruit keuze uit een wereldwijd partnernetwerk van circa 220 universiteiten. In dat kader vindt op 2 oktober 2013 weer een Study Abroad Fair plaats, waar studenten zich kunnen oriënteren op een studie buiten Nederland. Om de toekomstige exchange studenten te laten zien hoe leuk en waardevol een buitenlandse ervaring is, zal er dit jaar tijdens de informatiemarkt een sociale media actie plaatsvinden in de vorm van een ware ‘Twitterwall’.

Tijdens deze dag zijn alle berichten van studenten en betrokkenen live te volgen. Zowel de student die een buitenlandervaring achter de rug heeft, als de inkomende internationale student en de oriënterende exchange student worden uitgenodigd om deze dag online hun ervaringen te delen, vragen te beantwoorden en mee te discussiëren over stellingen. Dit alles om studenten te motiveren de stap naar het buitenland te zetten en zo goed mogelijk voorbereid op reis te gaan. Alle berichten en foto’s die deze dag worden geplaatst met #tiu_studyabroad zullen op een levensgroot scherm te zien zijn in het Academia gebouw.

Studenten die al in het buitenland zijn geweest en studenten die via uitwisselingsprogramma’s uit het buitenland afkomstig zijn, zullen op deze informatiemarkt hun ervaringen delen. Daarnaast presenteren allerlei organisaties zich, evenals de uitwisselingscoördinatoren.

Lees ook:Toekomst: na je studie 65.000 euro schuld
Lees ook:Studeren in Scandinavië veel goedkoper dan in Nederland
Lees ook:Russische student komt vaker naar Nederland
Lees ook:ING helpt ondernemende studenten met Jumpstart
Lees ook:Speciale Albert-Heijn klas!!??

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>