Jeugdzorg maakt er een potje van

Hoe heeft het in godsnaam kunnen gebeuren dat Jeugdzorg niet heeft ingegrepen toen er signalen waren dat de driejarige peuter Savannah werd mishandeld? Sinds de moord op de driejarige Savanna is er felle kritiek op Jeugdzorg. Treurig dat er een meisje moet sterven, voordat men begint in te zien dat er iets moet veranderen. Dat er echt iets moet veranderen, blijkt vandaag weer uit het ‘uitermate kritische’ jaarverslag van Inspectie Jeugdzorg. In een persbericht van ANP staat dat jongeren, maar ook hun ouders bij aanvang van de hulpverlening niet goed te horen wat er met hen ging gebeuren. Ook de hulpverleners zelf wisten vaak niet wie, waarvoor verantwoordelijk was en wie wat deed. Hopelijk stimuleert het verslag Jeugdzorg om verbetering aan te brengen in het systeem. Efficienter werken en duidelijkere afspraken zijn zeker nodig om te voorkomen dat er meer slachtoffers vallen…

Lees ook:Eén loket voor alle problemen
Lees ook:Groot onderzoek naar jeugdzorg in Noord-Nederland
Lees ook:Tongzoenen voor een Breeezaahh
Lees ook:Ouders stellen zich aan over problemen kids
Lees ook:Ouders verantwoordelijk voor jouw daden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>