“Wat zei je ook alweer, schat?”

Vrouwen zeuren teveel, is een veelgehoord verwijt van mannen. Mannen willen maar niet luisteren, vinden veel vrouwen. De universiteit van het Britse Sheffield denkt nu het antwoord te hebben gevonden op de vraag waarom mannen niet naar vrouwen luisteren. De hersenen van de man zijn er simpelweg niet voor gemaakt om naar de stem van een vrouw te luisteren. Hun hersenen moeten harder werken om de boodschap van een vrouw te ontcijferen, waarbij ze een gedeelte van de hersenen gebruiken die muziek ontcijfert. Vrouwen hebben meer ‘melodie’ in de stem en daarom gebruiken ze complexere frequenties. Het ontcijferen van mannenpraat daarentegen is simpeler. Dat verklaart ook waarom mensen die aan hallucinaties lijden vaak een mannenstem horen – het is moeilijker voor de hersenen om een vrouwenstem te creeren. De studie is gepubliceerd in het blad NeuroImage.

Lees ook:Wat weten mannen van cupmaten?
Lees ook:Gigi Ravelli: onverzorgd haar = geen seks!
Lees ook:Onbereikbare vrouwen: Victoria Koblenko, Katja Schuurman en Ellen Hoog
Lees ook:Kunstenaars geliefd, ICT’ers niet
Lees ook:Mannen willen zich settelen

1 Reacties // Reageer

One thought on ““Wat zei je ook alweer, schat?”

  1. Theresa

    Haha wat een grappig onderzoek! Het verklaart wel veel :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>