Online shoppen met de creditcard van paps en mams

Het is écht makkelijk: online shoppen met je creditcard. Dan kunnen kinderen het dus ook, en dat blijkt wel. Één op de drie kinderen in Engeland shopt wel eens met de pasjes van paps of mams. Dat blijkt uit een onderzoek van financieel adviesbedrijf CPP. Het gaat om 1 miljoen kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot 16 jaar en om een bedrag van 228 miljoen euro per jaar. Computerspelletjes, gadgets en kleding zijn favoriet. De kinderen zijn wel zo slim om niet alle hoge bedragen in één keer uit te geven. En dat terwijl maar 2 procent van de ouders denkt dat hún kind zoiets zou kunnen flikken…

Lees ook:Kinderen voor iedereen?
Lees ook:16- en 17-jarigen mogen van ouders blijven drinken
Lees ook:Veel jongeren vast aan duur sms-abonnement
Lees ook:Ouders begrijpen niet wat hun kind voor werk doet
Lees ook:Pepernoten of je leven!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Online shoppen met de creditcard van paps en mams

 1. De Hypotheekshop

  Toch een raar verhaal. Kinderen zijn wettelijk niet in staat om aankopen te doen. Dit is in het Burgerlijk wetboek geregeld. Tot je 14e zijn je ouders verantwoordelijk voor je aankopen. Wanneer je ouders het dus niet eens zijn met een aankoop kunnen ze die gewoon terugdraaien. Tenzij het gaat om bedragen die passen bij de leeftijd van een kind.

  Wanneer een kind van 8 met zijn eigen geld een spelletje koopt voor zijn DS is dit wettelijk nog acceptabel. Maar wanneer ditzelfde kind een DS koopt kunnen ouders dit gewoon terugdraaien.

  Of zouden die kleine boefjes dit feilloos in de gaten hebben en daarom slechts kleine bedragjes jatten van hun ouders?.

    /   Reply  / 
 2. Online computerwinkel

  Een normale ouder legt zijn creditkaart ook niet zomaar te grabbel.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>