Jongens lijden zwaar onder relatiebreuk

Hoe stoer jongens ook doen als hun relatie net verbroken is, ze hebben er wel degelijk last van. Jongemannen tussen 18 en 23 jaar lijden zelfs meer onder de breuk dan de dames die hun relatie in rook zagen opgaan, blijkt uit het onderzoek van de universiteit van North Carolina.

Jongens doen misschien dat het hen niet uitmaakt dat ze hun partner kwijt zijn, de realiteit ligt toch wat anders. Jongens zijn wel degelijk emotioneel kwetsbaar op liefdesgebied.

Volgens professor Simon komt dit omdat het mannelijke geslacht hun verdriet op een andere manier uiten. De stress die vrijkomt bij een breuk of slechte relatie heeft veel invloed op het gevoel van mannen. Daar staat wel tegenover dat zij ook meer positiviteit uit de relatie halen wanneer deze wel goed is.

De reden voor de grote emotionele aanwezigheid tijdens een breuk komt volgens de professor voort uit het feit dat de vrouwelijke liefdespartner voor mannen de enige innige relatie is. Dames hebben dit ook nog met familie en vriendinnen.

Bron: AD

Lees ook:Mannen of vrouwen, wie zijn er veiliger op de weg?
Lees ook:Seks in de Afrikaanse sloppenwijk
Lees ook:Temptation Island dit keer met Rebecca Loos
Lees ook:Hello SOA!
Lees ook:‘Garland & Minnelli’ weet niet goed wat het wil

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>