Seks onder je 25e

Foto: Privébezit

Woon je in de gemeente Muiden en ben je tussen de 17 en 25 jaar? Kijk dan niet al te raar op wanneer er straks een brief op je ligt te wachten met daarin een aantal vragen over je seksleven. Het landelijke onderzoek ‘Seks onder je 25e’ van Soa Aids Nederland, Rutgers WPF en GGD Gooi en Vechtstreek gaat weer van start en daar zijn de antwoorden van jongeren hard voor nodig.

Het was in 2005 dat in deze regio de seksuele gezondheid van jongeren onder de 25 jaar gemeten werd. Het onderzoek bracht in kaart hoe jongeren van toen omgingen met flirten, internetdaten en nog veel meer aspecten rondom seksualiteit. Zes jaar later is het tijd voor een update.

Vandaar dat bij zo’n 60.000 jongeren van 12 tot 25 jaar uit tientallen gemeenten een vragenlijst onder hun neus wordt geduwd waarin zij hun seksuele leven uit de doeken kunnen doen. Jongeren van 17 tot 25 krijgen de brief thuis de jongste groep van 12 tot 16 jaar krijgt op school gelegenheid de vragenlijst in te vullen.

Door mee te doen aan het onderzoek krijgen de organisaties een beter beeld over de omgang van jongeren met seksualiteit. Dankzij de resultaten kunnen de verschillende organisaties aan de slag om in de toekomst nog betere voorlichting te geven.

Bron: Echo

Lees ook:Gezond advies beloning voor meewerkende scholieren
Lees ook:Doutzen Kroes en staatssecretaris Ben Knapen over seks
Lees ook:GGD doet groot onderzoek naar gezondheid jeugd
Lees ook:Stress? Je neus bewijst het
Lees ook:Eerst seks, dan zoenen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>