Veel jongeren slachtoffer cyberpesten

De cyberwereld, het kan een hoop leuke contacten met zich meebrengen. Maar ook narigheid ontstaat online of pesten gaat via internet verder. Een onderzoek van de Britse Anglia Ruskin-universiteit onder bijna 500 jongeren tussen de 11 en 19 jaar toont aan dat één op de vijf jongeren ooit online is gepest.

Berichtjes sturen en foto’s bekijken, allemaal leuk en aardig. Anders wordt het wanneer je profiel op de sociale media wordt geterroriseerd of wanneer je op MSN uitgescholden wordt. Cyberpesten komt regelmatig voor, met name meisjes hebben er veel mee te maken. Van de 273 ondervraagde meisjes zei 22 procent wel eens last te hebben gehad van cyberpesten. Onder jongens is het minder, 13,5 procent had er wel eens mee te maken.

Cyberpesten is vervelend en slecht voor het zelfvertrouwen van de jongeren. Een derde erkent dat het zelfvertrouwen een flinke deuk opliep na het gepest, de helft geeft aan ook mentaal en emotioneel te zijn beschadigd. Toch is hulp zoeken niet meteen een oplossing voor veel jongeren. Slechts 45 procent doet dit, en dat bij ouders en vrienden. De rest is bang dat het gepest hierdoor juist wordt versterkt.

Online pesten, heb jij er last van?

Bron: NU.nl

Lees ook:Een op tien jongeren gepest op internet
Lees ook:Niet alleen jongeren, ook ouders lijden onder cyberpesten
Lees ook:Eén op de vijf jongeren wordt online gepest
Lees ook:Sophie Hilbrand en Arie Boomsma zeggen Dag Tegen Pesten
Lees ook:Veel pestkoppen actief op internet

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Veel jongeren slachtoffer cyberpesten

  1. youtube geld

    iedereen moet gewoon een curces cyber terrorist worden volgen, en dan kan je altijd terug cyber pesten

      /   Reply  / 
  2. biefstukbakken

    Lekker terug pesten! Het lucht wel op!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>