Jongeren willen afvallen in het nieuwe jaar

Veel jongeren willen in 2012 afvallen. Dit blijkt uit een peiling van zorgverzekeraar TakeCareNow! en jongerennieuwssite Ondertussen.nl onder ruim 3600 jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Zij vroegen jongeren wat hun goede voornemens zijn voor 2012. Bijna 23 procent gaf aan af te willen vallen dit jaar.

Een ruime meerderheid van de jongeren wil zich het komende jaar inzetten om een gezonder gewicht te krijgen. Uit de reacties bij de peiling blijkt dat de jongeren het belangrijk vinden om af te vallen. Uit reacties blijkt ook dat ze dit willen bereiken door bijvoorbeeld meer te sporten en minder te snoepen.

Op de tweede plek van goede voornemens staat sparen (15%). Jongeren willen ook ‘liever voor elkaar zijn’ in 2012 (bijna 10%), minder stressen (9%) en stoppen met roken (10%).

Lees ook:Heb jij goede voornemens?
Lees ook:Slimme slip
Lees ook:Volgend jaar…
Lees ook:Glas bier drinken met Robin van Persie
Lees ook:Studenten maken zich zorgen om baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>