Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken

Uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO blijkt dat Nederlandse jongeren veel minder zijn gaan drinken en dat Nederland het ook internationaal prima doet. Onze 11- en 13-jarigen behoren tot de top 5 van de matigste drinkers. Aan het onderzoek deden 39 landen mee.

In tegenstelling tot de beeldvorming doen Nederlandse jongeren het heel goed op het gebied van alcoholconsumptie. Slechts 1 % van de 11-jarigen drinkt wekelijks alcohol, terwijl dat in de rest van de landen gemiddeld 4 % is. Van de 13-jarigen drinkt 4% wekelijks alcohol, terwijl het gemiddelde 8% is. De 15-jarigen scoren ongeveer gelijk aan het internationale gemiddelde.

Bovendien is slechts 1% van de 11-jarigen twee keer of vaker dronken geweest, terwijl het gemiddelde 2% is. Bij de 13-jarigen gaat het in Nederland om 3%, tegenover het internationale gemiddelde van 9%. En bij de 15-jarigen is dit 18%, terwijl hier het gemiddelde 32% is. Onze jongeren staan in de top 3 van landen waarin jongeren het minst vaak dronken zijn.

Lees ook:Het drink- en rookgedrag van Europese jongeren
Lees ook:16- en 17-jarigen mogen van ouders blijven drinken
Lees ook:Elke week dronken
Lees ook:Nederlandse jongeren snel op zichzelf
Lees ook:Jongeren gezond bezig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>