Nederland tijdens EK Voetbal uitgebreid op wc

Nederlandse voetbalfans lopen tijdens het EK massaal de kans om belangrijke doelpunten te missen, omdat ze op het toilet zitten. Uit onderzoek van WC-EEND blijkt dat zestig procent van de Nederlandse voetbalfans die thuis kijken, niet wacht tot de rust als de nood hoog is. Kun jij de spanning vanavond tijdens Nederland – Duitsland niet meer aan; lees dan meer over dit onderzoek

Zelfs de wat meer tijdrovende grote boodschap wordt niet uitgesteld, ruim vijftig procent geeft aan dat gewoon tijdens de wedstrijd te doen. De voetbalkijkers komen naar alle waarschijnlijkheid wel op een fris toilet terecht, 85 procent van de onderzochte personen geeft aan dat ze de wc schoonmaken als ze thuis een voetbalfeestje organiseren. En daar blijft het niet bij: één op de drie mensen slaat tijdens de wedstrijd aan het poetsen als het kleinste kamertje niet geheel schoon blijkt.

Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de mensen die een voetbalwedstrijd thuis kijken met vrienden, het toilet schoonmaakt voor het bezoek komt. En dat geldt zowel voor mannen als vrouwen, uit het onderzoek blijkt dat zij zorgen dat het kleinste kamertje schoon is voor het bezoek arriveert. De opvattingen over een schoon en hygiënisch toilet blijken wel te verschillen tussen man en vrouw: waar mannen vooral hechten aan een toilet dat lekker fris ruikt, vinden dames het belangrijk dat de bril schoon is. Mocht tijdens de wedstrijd blijken dat het kleinste kamertje een schoonmaakbeurt kan gebruiken, dan poetst 36 procent van de onderzochten het toilet, ook al is de wedstrijd nog in volle gang. Een kwart van de onderzochte personen maakt de wc schoon in de rust en 37 procent wacht tot de gasten weg zijn. Het zijn iets meer vrouwen dan mannen die vinden dat een schoon toilet niet kan wachten en direct aan de slag gaan, al is de wedstrijd nog in volle gang. Maar verder blijkt er weinig verschil tussen de seksen en geven ongeveer evenveel mannen als vrouwen het closet een poetsbeurt tijdens de rust of na de wedstrijd. De respondenten geven in het onderzoek aan dat ze zelf ook graag een schoon toilet aantreffen als ze ergens op bezoek zijn.

De wedstrijd missen
Tijdens het spannende voetbalgeweld een bezoekje brengen aan de wc vindt meer dan de helft van de ondervraagde personen verrassend genoeg geen probleem. Maar liefst 60 procent verlaat de televisie voor het doen van een plas. Ook voor een grote boodschap wachten de meeste mensen niet tot de rust: één op de drie vrouwen doet dit tijdens de wedstrijd. Eén op de vijf mannen houdt het op tot de rust. Zelfs bij het verlaten van het toilet hebben de meeste onderzochten geen haast: een indrukwekkende 94 procent kijkt nog even achterom en haalt een borstel door de toiletpot als dit nodig is. Het is dan wel te hopen dat de gasten ouder zijn dan 24 jaar; uit het onderzoek blijkt dat het vooral de groep van 18 tot 24 jaar is die zelden kijkt of er sporen zijn achtergelaten.

Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:Bejaarden dromen van vreemdgaan
Lees ook:Slaap jij met je mobieltje onder je kussen?
Lees ook:Twintig procent mannen scheert oksels en schaamstreek glad
Lees ook:Helft Nederlanders vermijdt vieze toiletten op het werk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>