Amerika moet weer eens van een verslaving af

Ook de Amerikaanse jeugd is niet zo gezond bezig. Naast de vele ongezonde gewoonten die Amerikanen al hebben – ze eten te veel, gokken te veel, werken te veel, ga zo maar door – houden ze er ook van om een peukje op te steken. Ongezond? Zal wel. Drinken mogen ze tot hun 21e niet, dus gaan ze maar roken. De overheid van de Verenigde Staten begint door te krijgen wat voor groot probleem het roken is. Volgens de Telegraaf eist ze nu 14 miljard dollar van de tabaksindustrie om mensen van het roken af te helpen.

10 miljard is bestemd voor een programma dat rokers ervan moet overtuigen te stoppen. De overige 4 miljard moet worden gestoken in een voorlichtingscampagne die jongeren ervan moet weerhouden met de gewoonte te beginnen. Een beetje belachelijk dat er 14 miljard wordt gevraagd om mensen ervan te overtuigen niet te roken, maar ja, dat is misschien ook wel nodig om tot de ongezonde Amerikaan door te dringen. Nu nog een voorlichtingscampagne tegen te veel eten. Zouden de VS niet ook eens hun handje moeten gaan ophouden bij de McDonald’s?

Lees ook:Boodschap voor jongeren op grafsteen en lijkwagen
Lees ook:Niet de leeftijdsgrens verhogen, maar duurdere sigaretten
Lees ook:Ongezonde jeugd vaker met zichzelf in de knoop
Lees ook:Helpt deze app je stoppen met roken?
Lees ook:Rokende jongeren zoeken elkaar op

1 Reacties // Reageer

One thought on “Amerika moet weer eens van een verslaving af

  1. Theo

    Tsjonge, wat een idioot iets weer! Echt Amerika! Die rokers weten toch zelf ook wel dat roken slecht is?? Als ik bijvoorbeeld veel drink weet ik toch ook dat dat slecht is en gaat Heineken toch ook niet betalen om mij van drinken af te helpen??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>