Britse geloofsgroeperingen niet blij met seksles

Praten over de bloemetjes en de bijtjes, seksueel overdraagbare aandoeningen, homoseksualiteit en voorbehoedsmiddelen. In Groot-Brittannië heeft de regering bedacht dat het verstandig is om vijftienjarigen een jaar lang verplicht les over seksuele voorlichting te geven. Niet iedereen is daar even blij mee.

De maatregel om scholen het recht te geven tieners voor te lichten over seks stoot vooral christelijke organisaties en moslimgroeperingen tegen het hoofd. Zij vinden dat de ouders te kort worden gedaan in hun opvoedingsmogelijkheden. Hoe en wanneer tieners seksuele voorlichting krijgen moet in de handen van de ouders zelf liggen.

Nu is het mogelijk om als ouder te bepalen dat je kind de ‘sekslessen’  over slaat tot het negentiende jaar. Met deze nieuwe maatregel is de les voor alle vijftienjarigen verplicht. Wanneer de jongeren niet aanwezig zijn worden zij als spijbelaar genoteerd en mag de school hen als zodanig straffen.

De nieuwe regels zijn een onderdeel van een aantal maatregelen die de Britse regering in het leven roept om het aantal tienerzwangerschappen en jongeren met seksueel overdraagbare aandoeningen in Engeland terug te dringen. Procentueel staat Engeland namelijk aan de top van Europa wat betreft het aantal tienerzwangerschappen.

Ondanks dat de ‘seksles-regels’  nogal wat weerstand oproepen onder de bevolking moeten deze in 2011 van kracht worden. 79 procent staat achter het recht van de ouders om te bepalen of hun kinderen de lessen volgen of niet.

Lees ook:Veel tieners Groot-Brittannië raken zwanger
Lees ook:Voorlichting over seksuele onthouding werkt beter bij jongeren
Lees ook:1 op 5 jongeren doet het de eerste keer niet veilig
Lees ook:Vieze luiers door de stad
Lees ook:Seks onder je 25e

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>