Mobiele telefoons voor het eerst wél toegestaan in bioscoop

Blogger Irene Groenink was aanwezig bij de voorvertoning van de Nederlandse thriller ‘App’. De film is vanaf 4 april in de bioscoop te zien. Er is iets bijzonders met ‘App’ aan de hand: er wordt gebruik gemaakt van een tweede scherm. Een wereldprimeur!

De film draait om de 21-jarige Anna Rijnders (Hannah Hoekstra), die helemaal op gaat in haar eigen virtuele wereld. Ze is verslaafd aan haar smartphone. Op een dag komt ze erachter dat er een mysterieuze app op haar telefoon is geïnstalleerd. De app heet ‘IRIS’ en lijkt heel onschuldig, totdat Anna via de app cryptische teksten en codes ontvangt die samenhangen met de plotselinge, raadselachtige dood van mensen uit haar omgeving…

Het is de bedoeling dat je vóór de film de app ‘IRIS’ installeert op je eigen smartphone of tablet. Je smartphone of tablet fungeert dan als tweede scherm. Aan het begin van de film krijg je hier verdere instructies over. Zo wordt er bijvoorbeeld verteld dat je alleen op je tweede scherm hoeft te kijken, als je telefoon of tablet gaat trillen. De app pikt geluidssignalen op van de film en weet hierdoor precies hoe ver je bent in het verhaal. Er is dus geen internetverbinding nodig. Handig!

Wat krijg je zoal te zien op dat tweede scherm? Ik hoor jullie denken! Ik ga hier niet teveel over verklappen, maar ik kan wel een kleín tipje van de sluier lichten: je krijgt tijdens de film bijvoorbeeld een chat tussen twee van de filmpersonages te zien die je extra informatie geeft over het verhaal. Het tweede scherm staat het grote bioscoopscherm trouwens niet in de weg. Op het moment dat je telefoon of tablet trilt, gebeurt er namelijk niks bijzonders op het andere scherm.

Na de film sprak ik Bobby Boermans, regisseur van de film.

Is de film niet veels te heftig voor jongens en meiden van 12-14 jaar?
“De film is inderdaad iets aan de heftige kant voor deze doelgroep, maar aan de andere kant: jongens en meisjes van die leeftijd vinden het alleen maar leuk om iets te zien wat ze eígenlijk niet mogen zien. Daarnaast willen we deze doelgroep ook een soort van boodschap vertellen. Zo van, wat nou als de virtuele wereld in de toekomst ons leven gaat domineren?”

Wanneer zijn de voorbereidingen voor de film begonnen?
“We zijn in september 2012 begonnen met het voorbereiden van de film. Het is inderdaad allemaal heel snel gegaan, ja.”

Dit is de tweede film die jij hebt geregisseerd. Heb je alweer nieuwe plannen?
“Jazeker. Ik heb naar aanleiding van deze film heel veel serieuze mails gekregen vanuit het buitenland en zelfs ook vanuit Hollywood. Zij zijn ook wel geïnteresseerd in een film met zo’n tweede scherm. Maar ja, hier mag ik natuurlijk nog niet teveel over vertellen…”

Tekst: Irene Groenink

Lees ook:IKEA producten komen in iedere kamer tot leven via app
Lees ook:Online shoppen met de Samsung GALAXY S5
Lees ook:Samsung geeft geld voor oude mobiel en tablet
Lees ook:Volop gebruik van iPads tijdens de vlucht
Lees ook:Apple iPhone verliest van Samsung Galaxy-serie

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mobiele telefoons voor het eerst wél toegestaan in bioscoop

  1. Pingback: App-hoofdrolspeelster Hannah Hoekstra snapt niets van apps | Jongeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>