The Passion 2013: overweldigend en… koud

Rene_van_Kooten_slot_2013Het welbekende paasverhaal werd gisteravond in Den Haag, op de Hofvijver, verteld door middel van een spectaculair evenement: The Passion. Blogger Irene Groenink was hierbij aanwezig voor Jongerenblog.

Het is zeven uur. Nog anderhalf uur wachten en dan is het zover: dan gaat de show beginnen. Het is al druk op het terrein. Iedereen is opzoek naar een goed plekje en eenmaal gevonden, probeert men zichzelf warm te houden. Er worden dansjes gedaan, er wordt flink geknuffeld en er wordt door de organisatie aangeraden om vooral héél dicht tegen elkaar aan te gaan staan. Toch bestaat bij sommigen de angst dat de kou het evenement in de weg gaat zitten: “Ik weet niet of ik het vol ga houden in deze kou, hoor”, zo bibberde een vrouw.

Het paasverhaal werd verteld door Jörgen Raymann. In het programmaboekje zegt de cabaretier: “Of er ook plaats is voor humor in het lijdensverhaal? Met mij kom je daar bijna niet onderuit.” En inderdaad, Jörgen wist geheel een eigen draai aan het verhaal te geven.

Op sommige stukken werd Jörgen’s vertelling onderbroken en kreeg het publiek via een groot scherm een acteerspel te zien dat zich op dat moment ergens in Den Haag afspeelde. De verschillende scènes beeldden het moderne paasverhaal uit. Zanger en musicalster René van Kooten speelde de rol van Jezus, Anita Meyer vertolkte de rol van Maria, Jim Bakkum speelde Petrus en Daniël Boissevain stelde de verrader Judas voor. Of, zoals Daniël in het programmaboekje zegt: “Hij is toch ook een beetje de manager van de superster Jezus.”

The_Passion_2013_hoofdfotoBehalve de vertelling zelf en de verschillende filmscènes, was er tijdens The Passion ook nog een zogeheten processie. Een grote stoet mensen liep mee met een zes meter groot verlicht kruis. Alles was zó getimed, dat tegen het einde van de vertelling het kruis de Hofvijver naderde. Renate Verbaan liep mee met de optocht en deed zo en nu en dan verslag via het grote scherm.

De mooiste en meest toepasselijke nummers kwamen voorbij tijdens The Passion. Denk aan ‘Eén wereld’ van Jeroen van der Boom, ‘Schouder aan schouder’ van Marco Borsato en Guus Meeuwis, ‘Mooie Dag’ van Blof, ‘Pak maar mijn hand’ van Nick en Simon en ‘De waarheid’ van Marco Borsato. Het zal voor de eventuele volgende edities steeds lastiger worden om passende nummers te vinden..

Baal jij nu stevig om je het gisteren, om welke reden dan ook, niet hebt gezien? Niet getreurd. Zaterdag 30 maart wordt The Passion om 21.40 uur herhaald op Nederland 3 en op maandag 1 april om 14.15 uur op Nederland 1. Daarnaast kun je de aflevering, en allerlei extra foto’s en filmpjes, bekijken via  www.thepassion.nl.

Rene_van_Kooten_slot_2013_2

Lees ook:Videoclips checken op het Rembrandtplein
Lees ook:Strippen: oridinair of kunst?
Lees ook:Jochie uit Sixth Sense mag afkicken
Lees ook:Vlaamse jongeren komen amper buiten
Lees ook:Het Rode Kruis zoekt jouw hulp!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “The Passion 2013: overweldigend en… koud

 1. Ron

  Volgend jaar Jan Dulles in The passion

    /   Reply  / 
 2. Efgea 25 1989

  The Passion Den Haag was echt een spektakel van jewelste mede dankzij super musicalster Rene van Kooten die ik als Jean Valjean in Les Miserables heb mogen aanschouwen.
  Wat een stem en een volume en wat een acteertalent!
  De rest van de cast was even sterk ook al maakte Anita Meijer een minuscuul foutje.
  Bravo!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>