Opening Q-hotel: geslaagd, ontspannen en zwaar

De derde editie van het Q-hotel is gistermiddag van start gegaan. Drie weekenden lang wordt een deel van het bekende vijf sterren hotel Krasnapolsky in Amsterdam omgetoverd tot een plek waar bekende artiesten optreden, radio-dj’s van Q-music hun werk doen en gelukkige luisteraars genieten van een luxe suite die ze via de radiozender hebben gewonnen. Blogger Irene Groenink kwam kijken hoe het er op de eerste dag aan toe ging.

Champagne, check. Lint doorgeknipt, check. Aan Armin van Buuren nu de taak om het Q-hotel officieel te openen. De nummer één dj maakt van de gelegenheid gebruik en brengt in de bar van het hotel zijn nieuwe single ‘This is what it feels like’ uit. Het nummer doet hij samen met Trevor Guthrie. Zowel het publiek als de radio-dj’s staan te stuiteren: het feest is nu écht begonnen!

“‘t Is hier echt super!” Het is de enthousiaste Zsuzsa (Soes-ja), die samen met haar zus Gyongyi (Djun-dji) een weekend in het Q-hotel verblijft. Ze vertelt dat zowel haar zus als de stagebegeleidster van haar zus een weekend in het hotel hebben gewonnen. “Ik heb heel veel geluk gehad. Aanvankelijk zou mijn zus namelijk met haar stagebegeleidster gaan, maar nu mocht ik opeens mee!”

Ondertussen zijn verschillende Q-dj’s gezamenlijk bezig met het in elkaar flansen van hun állereerste Q-cocktail. Het geheime recept? Véél Prosecco, nog meer Martini, ijsthee en een vleugje aardbeiensiroop. “Ik kreeg die cocktail vanmiddag ook al voor mijn neus geschoven. Ik had weinig geslapen, alleen een bakje havermout en wat thee op en kreeg toen dus dat ding. BAM! Ik had er zin in, jongen!”, lacht de vrolijke en tevens nieuwe Q-dj Marieke Elsinga.

Aan het begin van de avond is het tijd voor het live optreden van Matt Simons. “Bestel nu nog even snel je wijntje, dan kunnen we daarna stil zijn en met z’n allen huilen, of zo”, aldus Q-dj Eva Koreman. Dat zei ze niet voor niets: Matt bezorgt iedereen kippenvel met zijn nummer ‘With you’. Na het optreden bekent de zanger dat hij nog nooit van Q-music, laat staan van het Q-hotel, had gehoord. “But I really like it! And by the way, what is it that you’re drinking?” Matt wijst naar mijn cocktail, proeft en keurt goed. “Cheers!”

Behalve Armin van Buuren en Matt Simons, treden ook The Babysitter Circus en Handsome Poets op. Stuk voor stuk geslaagde optredens, mede door het ontspannen sfeertje in de bar. Alhoewel, ontspannen.. ”Het is wel zwaar, hoor. Ik sta al ruim vijftien uur op mijn benen”, zucht barman Sebastiaan. En hoe staat het met Q-dj Martijn Kolkman? Is die al moe? “Neuh, uh, nou ja, eigenlijk wel, ja.”

Ben je benieuwd welke artiesten er nog allemaal langskomen in het Q-hotel? Of wil je live meeluisteren? Neem dan vooral een kijkje op www.q-music.nl.

Tekst: Irene Groenink.

Lees ook:Armin van Buuren, Matt Simons en Caro Emerald in Q-hotel
Lees ook:The Toren (Amsterdam) beste hotel in NL, aldus Tripadvisor
Lees ook:Overnachten in capsule Tokio; je hebt 9 uur
Lees ook:Jongerenblog neemt beatboxgroep Bauchklang onder loep
Lees ook:Een kennismaking met Sofie Winterson..

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>