Nieuwe serie ‘Zusjes’ in première gegaan

‘Zusjes’ is een nieuwe serie die vanaf eind oktober te zien is op Nederland 3. Wil je weten waar de serie over gaat? En nieuwsgierig welke acteurs erin spelen? Lees dan gauw verder!

Verhaallijn
Zusjes is een negen-delige serie over opgroeiende zusjes, die met en ook zonder elkaar vorm proberen te geven aan hun eigen leven terwijl hun ouders de grip steeds meer lijken te verliezen.

In de eerste aflevering wordt meteen duidelijk hoe de twee zussen qua karakter van elkaar verschillen. De oudste zus is slim, rustig en gehoorzaam, terwijl de jongste opstandig, wild en levendig is. Ook zie je hoe de moeder worstelt met alles wat er om haar heen gebeurt: beide dochters staan op het punt uit huis te gaan en haar man lijkt haar niet meer te zien staan.

Mening
Van wat ik heb gezien, is deze serie herkenbaar voor jong en oud, leerzaam en vooral ook grappig. Tijdens de persvoorstelling kwam het geregeld voor dat mensen (inclusief ikzelf) hardop in lachen uitbarstten. Een quote die die avond voorbij kwam, was: “Ik ben opgegroeid met vijf broers en weet nú pas hoe leuk zusjes zijn!”

Acteurs
De zusjes worden gespeeld door Charlie Chan Dagelet (1986) en Chloé Leenheer (1988). Charlie ken je wellicht van de televisieseries ‘Seinpost Den Haag’ en ‘Lijn 32’ en Chloé Leenheer speelde de hoofdrol in de bioscoopfilm ‘De Nobelprijswinnaar’. Andere acteurs die meespelen, zijn Terence Schreurs, Loek Peters, Ricky Koole en Anneke Grönloh.

Filmfestival
De première van ‘Zusjes’ was een onderdeel van het Nederlands Filmfestival. Het festival ging afgelopen woensdag van start en eindigt volgende week vrijdag met de uitreiking van het Gouden Kalf. Meer weten? Check dan de website: http://www.filmfestival.nl/publiek/

Overige informatie
De eerste aflevering van ‘Zusjes’ is te zien op zondag 27 oktober om 19.00 uur.  Iedere aflevering duurt 25 minuten. Op Meiden.blog.nl kun je rond de eerste aflevering interviews met de hoofdrolspelers lezen.

Tekst en foto’s: Irene Groenink

Lees ook:Jongerenblog kijkt nieuwe dramaserie Zusjes
Lees ook:Sophie’s Web is grappig en vernieuwend
Lees ook:Ashton Kutcher vanavond in Two and a Half Men te zien
Lees ook:Nieuwe soap Malaika op RTL 5; @Jongerenblog zag ‘m al
Lees ook:Nieuwe look voor GTST!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>