Prijzenpot zit vol wapens

Foto: Wikimedia Commons

Geen weekendje weg, prijzengeld of een splinternieuwe auto. De 17-jarige winnaar van een quiz op de Somalische radio won een AK-47, twee handgranaten, een computer en een antitankmijn. De 22-jarige jongen die tweede werd ging ook niet met lege handen naar huis. Hij kreeg een AK-47 plus munitie.

Een maand lang duurde de wedstrijd waaraan de jongens meededen, georganiseerd door rebellen van al-Shabaab. In deze tijd moesten jongeren tussen de 10 en 25 jaar oud vragen beantwoorden over cultuur, wetenschap en de Koran. De winnaar mocht met de prijzenpot naar huis. Tijdens de prijsuitreiking kregen de ouders van de deelnemers nog een aantal tips mee. Zij moeten hun kinderen leren met wapens om te gaan en zij zouden hun kinderen mee moeten laten doen aan de jihad. Het doel van de wapens is dan ook dat de jonge winnaars zich aangemoedigd voelen mee te vechten in de oorlog.

Al tijden is het onrustig in het Oost-Afrikaanse Somalië. Rebellen van Al-Shabaab vechten daar sinds vorig jaar tegen de regering. Momenteel hebben zij al grote delen van Somalië veroverd. Daar hebben zij het voor het zeggen, de regering staat machteloos.

Bron: Nosheadlines

Lees ook:Tienermeisjes geëxecuteerd in Somalië
Lees ook:Man verhandelt illegale wapens aan jongeren
Lees ook:Goedkope laptop voor arme kinderen
Lees ook:Schandalig…!
Lees ook:Geen grotere borsten voor Italiaanse meisjes onder de achttien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>