Gepiercet meisje mag weer naar school

Foto: Flickr

Wie let er nog op als iemand met een piercing rondloopt? Hier is het heel normaal, maar niet overal mag je met piercings in je gezicht naar school. De 14-jarige Ariana Iacono heeft het eindelijk voor elkaar, ze mag met gepiercete neus naar school. Een rechter uit de staat North Carolina besliste de discussie in haar voordeel. 

Sinds de start van het schooljaar, zo’n vier weken terug, is het meisje al meerdere keren geschorst vanwege haar piercing. Op haar school gelden strenge regels over het uiterlijk van de leerlingen. Zo mogen zij geen korte rokjes, hangende broeken en piercings in het gezicht hebben.

Ariana heeft die laatste dus wel. Een klein knopje siert haar neus. Niet omdat het hip is of stoer maar omdat het volgens haar bij haar geloofsovertuiging hoort. Zij en haar moeder behoren bij het geloof van de Church of Body Modification, een belangrijk onderdeel hiervan is het lichaam voorzien van veranderingen zoals het plaatsen van piercings, tatoeages of implantaten. In de VS zijn zo’n 3500 mensen lid van deze gemeenschap.

Bron: NOS Headlines

Lees ook:Meisje met spoed onder mes na tongpiercing
Lees ook:Neuspiercing gevonden in vis
Lees ook:Ik geloof…
Lees ook:School verbiedt rokjes onder de 16
Lees ook:Meisje mag van school geen kuisheidsring dragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>