Evander Sno openhartig over hartstilstand in Hand van God

Bron: RKK/Hand van God

Kruisjes slaan bij het betreden van het veld, vingers die naar de hemel wijzen na het maken van een doelpunt en voetbalkleding met de naam van Jezus erop. Dat is het beeld dat Nederland heeft van topvoetballers die zich door hun geloof laten inspireren.

In de tweede serie van het RKK-programma Hand van God laat presentator Sander de Kramer een heel ander beeld zien. Hij duikt in het leven van gelovige topvoetballers die in hun hart laten kijken en op een ontwapenende manier over God durven te praten. Maar die ook openhartig praten overthema´s als jaloezie, hardheid, eerlijkheid, rijkdom en eenzaamheid. Hoe kan je gelovig zijn in de harde en snelle wereld van het topvoetbal?

In aanloop naar het EK in Polen en Oekraïne volgt deze nieuwe serie Hand van God potentiële selectiespelers van Oranje én smaakmakers uit de Eredivisie. Zij laten op het veld zien hoe goed zij kunnen z zijn als topvoetballer, maar tonen ook hun zachte kant. Geloven blijkt de normaalste zaak van de wereld voor veel topvoetballers. Presteren als topper heeft bij hen met het geloof te maken. Het is niet makkelijk om je als jonge jongen staande te houden in een harde wereld waar iedereen tegen je opkijkt, je een rolmodel moet zijn en je heel veel geld verdiend. Geloof is in deze wereld voor de spelers heel belangrijk. Sander de Kramer – recreatievoetballer, Rotterdammer van het jaar en katholiek – geniet het vertrouwen van deze voetballers.

Evander Sno vertelt voor het eerst uitgebreid op televisie over zijn hartstilstand van twee jaar geleden. Tijdens een wedstrijd van jong-Ajax zakte hij in elkaar en is hij meer dan een kwartier gereanimeerd. Hij is nu weer kerngezond en spe elt met een defibrillator in zijn lichaam ieder week de sterren van de hemel bij RKC Waalwijk. Hij is God dankbaar dat hij nog leeft: ‘Het was mijn tijd nog niet’.

Daarnaast gaat Sander de Kramer naar Brussel waar hij een ontmoeting heeft met Sanharib Malki en zijn ouders. Malki is één van de revelaties van dit seizoen, superspits en de grote publiekslieveling van Roda JC. Hij vertelt Sander over zijn jeugd in België, zijn geboorteland Syrië en het conflict dat zich daar nu afspeelt en ze bezoeken de orthodox-christelijke kerk die zijn ouders gesticht hebben.

Hand van God, donderdag 17 mei om 21.30 uur bij het RKK op Nederland 3.

Lees ook:CSG Jan Arentsz in de schijnwerpers op BNN
Lees ook:Ik geloof…
Lees ook:Speel het Coen & Sander Vrienden van de Show Spel
Lees ook:Meisje verlaat school na ‘glaasje draaien’
Lees ook:Jil Sander ontwerpt goedkopere kleding voor jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>