Jongeren halen inspiratie uit hun naasten en idolen

Jongeren laten zich niet in hokjes duwen, hebben niets met indelen in religies. Inspiratie halen zij uit mensen om zich heen, uit popsterren en sportidolen. Ook concerten, films, natuur of bepaalde boeken vormen een belangrijke inspiratiebron. Dat zijn enkele conclusies uit het onderzoek over jongeren en religie door dr. Monique van Dijk-Groeneboer (Tilburg School of Catholic Theology).

Elke vijf jaar wordt er een enquête onder middelbare scholieren gehouden om meer te weten te komen over wat hen inspireert en wat religiositeit voor hen betekent. In het schooljaar 2012/13 hebben 1400 middelbare scholieren vragen beantwoord over hun levensdoelen, Godsbeelden, idolen en thema’s die hen bezighouden.

Lees ook:Seksfilmpjes en naaktselfies op scholen
Lees ook:Politie voorkomt bloedbad op school
Lees ook:Schoolkantine nog niet gezond genoeg
Lees ook:Leraren doen te weinig aan pesten, ook bij Tim Ribberink
Lees ook:Acceptatie homojongeren blijft achter op middelbare scholen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>