Meer dan de helft Nederlanders bidt en smeekt

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt te bidden. De helft hiervan bidt dagelijks of wekelijks. Nederlanders bidden en het liefst met een doel. Dit blijkt uit onderzoek van Kien in opdracht van christelijke warenhuis Yssa.nl.

Meer dan de helft van de Nederlanders zegt te bidden (64,9%.) Het bidden varieert van elke dag (17,7%) tot af en toe een schietgebedje (11,9%). Sommige mensen (5,6%) noemen het bidden meditatie. En er zijn mensen (4,3%) die alleen bidden wanneer ze iets heel graag willen.

De kerk speelt een rol in het bidden. Zo’n 8,9% van de Nederlanders bidt wanneer ze in een kerk zijn. Een percentage van 8,7% zegt te bidden bij een levensgebeurtenis als een trouwerij, begrafenis etc. Opmerkelijk zijn ook de eigen opgegeven redenen van Nederlanders om te bidden. Mensen zeggen te bidden wanneer iemand anders het kan gebruiken, bij het graf van familieleden, wanneer mensen ten einde raad zijn of om beleefd te zijn tegen de familie.

Lees ook:Aantal gelovige jongeren in Nederland daalt
Lees ook:Nooit meer koken is…meer seks?
Lees ook:Nederlanders spelen massaal vals
Lees ook:Jongeren sparen meer; 46 procent hoger spaarsaldo
Lees ook:Nederlanders leren vaker online nieuwe mensen kennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>