Erotisch contact via Facebook; Nederlanders conservatief

Facebook is voor een op de tien mensen een goede plek om nieuwe erotische contacten op te doen. Dit is een van de conclusies uit een grootschalig onderzoek naar seksele trends en behoeften, uitgevoerd door C-Date. Aan het onderzoek deden 5.760 mensen mee in tien Europese landen en in Brazilië.

Nederlanders zijn van alle onderzochte landen het meest conservatief als het gaat om het vinden van een spannende date online. Slechts vijf procent geeft aan dit wel eens via social media zoals Facebook te doen. Verder blijkt dat mannen gemiddeld vaker online op zoek zijn naar een avontuurtje (vijftien procent) dan vrouwen (vijf procent).

De onderzoekresultaten laten opvallende verschillen tussen landen zien. Zo staan Brazilianen fier aan kop (achttien procent) in het gebruiken van social media voor het vinden van erotische contacten. Ook onder Italianen, Noren en Oostenrijkers geeft meer dan tien procent aan online het seksuele avontuur op te zoeken. Nederlanders bungelen onderaan in de ranglijst; slechts een op de twintig mensen logt hiervoor in op Facebook. Opvallend is verder dat 64 procent van de mannen online flirten niet als vreemdgaan beschouwt, terwijl slechts 36 procent van de vrouwen dit vindt.

Lees ook:Nederlanders kijken mensen; bang voor diefstal op strand
Lees ook:Social media niet populair voor liefdesperikelen
Lees ook:1 op 3 Nederlanders wil via Facebook nieuwe vrienden maken
Lees ook:Smartphonegebruik jonge gebruikers minder ingeburgerd
Lees ook:‘Nederlander filmt seksleven niet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>