Voetbal België – Nederland: Huntelaar in de spits (+ video’s)

Vandaag staat de eerste oefeninterland in aanloop naar de kwalificatiereeks voor het WK op het programma voor Oranje. In het Koning Boudewijnstadion in Brussel neemt het Nederlands elftal het op tegen buurland België. De twee landen stonden maar liefst 124 keer tegenover elkaar. Het laatste duel dateert uit 2004, toen won België met 1-0 van Nederland. Louis van Gaal maakt tegen de Belgen zijn rentree als bondscoach.

Louis van Gaal begint aan zijn tweede tijdperk als bondscoach van het Nederlands elftal. Tussen 2000 en 2002 stond Oranje ook onder zijn leiding, maar plaatste zich toen niet voor het WK in Japan en Zuid-Korea. Inmiddels heeft van Gaal de selectie bekend gemaakt voor het oefenduel tegen België. Hij heeft onder andere Bas Dost, Bruno Martins Indi en Ricardo van Rhijn geselecteerd, die hun debuut maken bij Oranje. Vaste waarden als Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin van Persie en Rafael van der Vaart zijn ook weer van de partij.

In de studio praat Jan Joost van Gangelen met analisten Ronald de Boer en Ruud Gullit over alle gebeurtenissen rondom het Nederlands elftal. Ook zullen de plannen van de nieuwe bondscoach met Oranje uitgebreid besproken worden. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.

Jong Oranje – Jong Italië
Voorafgaand aan het oefenduel België – Nederland doet SBS6 live verslag van de oefeninterland Jong Oranje – Jong Italië. Beide landen hebben tot dusver een goede kwalificatiereeks neergezet en gaan aan kop in hun groep. Met deze interland bereiden de jonge talenten zich voor op de beslissende fase van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2013.

Jong Oranje – Jong Italië: 17.20 uur.
België – Nederland: 20.00 uur.

Lees ook:Oefeninterland Nederland – Italië morgen live bij SBS6
Lees ook:Vanavond voetbal: Portugal – Nederland op SBS6
Lees ook:Nederland – Estland WK-kwalificatieduel live op tv
Lees ook:Oranje kan kwalificatie voor WK in Brazilië afdwingen
Lees ook:Oefenwedstrijden Oranje voor WK; vanavond tegen Ecuador

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>