Oefeninterland Nederland – Italië morgen live bij SBS6

Het Nederlands elftal speelt vanavond een oefeninterland tegen Italië. Al elf keer eerder oefenden de twee landen tegen elkaar, maar Oranje wist tot op heden nog geen een keer te winnen…

Gaat het Oranje, dat aantreedt in het nieuwe uittenue, deze keer wel lukken? Jan Joost van Gangelen praat met analisten Ronald de Boer en Pierre van Hooijdonk in de studio over de wedstrijd in de Arena.

Bondscoach Louis van Gaal heeft voor deze wedstrijd weer enkele dilemma’s op te lossen. Zo ontbreken ervaren krachten Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Arjen Robben. De twee middenvelders en vleugelaanvaller kwamen de laatste tijd om verschillende redenen niet in actie voor hun clubs. Van der Vaart en Robben waren geblesseerd, terwijl Sneijder vanwege een dispuut al lang niet speelde voor Internazionale. Ook John Heitinga en Maarten Stekelenburg zijn er niet bij tegen Italië. Daarnaast meldde Michel Vorm zich afgelopen maandag af, omdat hij last heeft van vocht in zijn knie.

Spelers die daarvan profiteren zijn Jonathan de Guzman, Daley Blind en Ola John. Zij kunnen woensdagavond in de Arena debuteren voor het Nederlands elftal. De Guzman presteert zeer sterk in de Engelse competitie bij Swansea City en wordt nu beloond.

De oefeninterland tegen Italië is een mooie krachtmeting in opwachting van de kwalificatiewedstrijden tegen Estland en Roemenië eind maart. De eerste prioriteit van Oranje ligt immers bij de kwalificatie voor het grote toernooi in Brazilië. Aan de steun van de supporters zal het niet liggen aangezien de Arena al bijna is uitverkocht. Hans Kraay jr. staat langs de lijn klaar om de internationals voor en na de wedstrijd om een reactie te vragen. Het commentaar is van Leo Oldenburger.

Nederland – Italië is vanaf 19.50 uur te zien bij SBS6.

Lees ook:Voetbal België – Nederland: Huntelaar in de spits (+ video’s)
Lees ook:Oranje op zoek naar recordoverwinning tegen Roemenië
Lees ook:Nederlanders zoeken naar Wesley Sneijder en minder naar juichpak
Lees ook:Nederlands elftal oefent in Wembley tegen Engeland
Lees ook:Vanavond voetbal: Portugal – Nederland op SBS6

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>