Waarschuwing voor Oranje supporters in Brazilië

Oranje supporters op weg naar het WK kunnen meer dan EUR 460,- besparen door simpelweg op de juiste plaatsen te eten, drinken en shoppen, volgens buitenlands geld specialist GWK Travelex. Met EUR 25,- voor een biertje lopen Oranje Supporters kans om flink de dupe te worden van de prijsinflatie, maar door slim te plannen kan men dit voorkomen. Met behulp van de lokale Travelex Grupo Confidence locaties in Brazilië wordt aangetoond dat op sommige aankopen tot wel 2.000% bespaard kan worden.

Sao Paulo, waar het Nederlands Elftal op 23 juni hun 3e wedstrijd speelt, is officieel een van de duurste steden ter wereld (1), met een import biertje van EUR 25,-(2) in bars rondom het Arena Corinthians stadion. Maar neemt men genoegen met een lokaal Bohemia biertje dan is deze al voor EUR 1,20 vinden ,en kan men dus eenvoudig bijna EUR 24,- besparen op een drankje (3).
Vergelijkbaar, supporters die de nationale cocktail van Brazilië, de Caipirinha, willen uitproberen kunnen voor een spotprijs van EUR (2) (of 5.70 Braziliaanse reals) dit met limoen gevulde drankje krijgen bij diverse kraampjes op straat, terwijl je bij je hotel in Sao Paulo het risico loopt in een toeristenval te komen en EUR 11,- kwijt bent – een prijsverschil van maar liefst 452%(4).

In recente berichtgevingen in kranten kwam naar voren dat overnachtingen 500% duurder blijken in de periode rondom de WK wedstrijden (5). Een 2 persoons “WK” kamer in L’Hotel Porto Bay São Paulo kost op de nacht na de wedstrijd van Oranje Euro445 – terwijl een nachtje Hotel Marajá, ongeveer 2 km verderop, dan slechts Euro30 kost en je men hiermee dus Euro415 kan besparen (6).

De fan van lokale lekkernijen kan een Braziliaanse pastel proberen, een smakelijk soort bladerdeeg met een gekruide vulling. Iemand met voorkennis gaat richting Estádio do Pacaembu markt waar deze straatsnack voor ongeveer EUR 1.20 per stuk is te verkrijgen. De meer op toeristen gerichte Mercado Municipal markt, slechts 6km verderop, rekent 2 maal zoveel met EUR 3,- per pastel. Een schaaltje chips in de lobby van een hotel kan 11.36 Braziliaanse real kosten (EUR 4,-), waardoor men als groep van 4 zomaar EUR 16,- kwijt is. Met een tripje naar de Busco Brazilian supermarket, direct gelegen naast de Arena Corinthians(7), bespaart men al gauw EUR 15,- aangezien een zakje chips daar omgerekend EUR 0.25 kost (8).

Lees ook:Wereld Jongerendagen in Brazilië met de Paus
Lees ook:Oranjefans massaal op zoek naar hotels in Brazilië
Lees ook:Ontdek de speelsteden van het Nederlands elftal
Lees ook:Oefeninterland Nederland – Italië morgen live bij SBS6
Lees ook:Oranje speelt oefenwedstrijd tegen Colombia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>