Jongeren hekel aan voetbalbeschouwingen; Oranje verliest

De grootste ergernissen van jongeren tijdens het WK voetbal: al het voor- en nabeschouw van deskundigen (43%) en de vele reclames op tv (38%). Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder ruim 1500 jongeren. Toch hebben zes op de tien jongeren (59%) zin in het WK. Jongens vooral vanwege de voetbalwedstrijden, meiden beleven meer plezier aan de Oranjekoorts. Op de derde plek zetten zowel de jongens als de meiden de feestjes rondom het WK.

De verwachtingen wat betreft de eerste wedstrijd van Oranje zijn laaggespannen. Nederland zal vandaag van Spanje verliezen, verwacht tweederde (66%). Slechts 9 procent gelooft in een overwinning op de Spanjaarden. Jongeren hebben wel meer vertrouwen in de prestaties tijdens de andere poulewedstrijden: driekwart (77%) denkt dat Oranje van Australië zal winnen en ook een meerderheid (56%) verwacht een zege op Chili.

Ruim driekwart (78%) denkt dan ook dat we de poulefase doorkomen, maar daarna is het volgens de meeste jongeren snel afgelopen. Slechts 9 procent van de ondervraagden denkt dat Oranje in de finale komt. Hoewel het vertrouwen in de nationale ploeg laag is (32%), ziet de meerderheid het WK wel zitten met Louis van Gaal: 59 procent heeft vertrouwen in de bondscoach. Gevraagd naar de wereldkampioen zetten jongeren hun geld op Brazilië (35%), Spanje (24%) en Duitsland (13%). Ze hopen echter dat de winst, als die niet naar Nederland gaat, voor ons buurland België is.

Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 7000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden van 4 tot 12 juni 2014, deden 1585 jongeren mee. De uitslag is na weging representatief voor drie variabelen, namelijk leeftijd, geslacht en spreiding over het land. Meer uitslagen van dit onderzoek vindt u op www.1vjongerenpanel.nl.

Lees ook:Oranje Europees kampioen? Eerst van Duitsland winnen
Lees ook:Jongeren verwachten nog steeds gouden bergen
Lees ook:Jongeren veel vertrouwen in koning Willem-Alexander
Lees ook:Oranje overleeft volgens bijna 30% groepsfase WK
Lees ook:Jongeren willen nieuw kabinet zonder PVV

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>