Kwart Nederlanders viert vakantie in eigen land

Een kwart van de Nederlanders blijft tijdens de zomervakantie in Nederland, terwijl 71% naar het buitenland vertrekt, dit blijkt uit onderzoek TNS NIPO in opdracht van Nationale-Nederlanden). Het populairste is een strand- en/of relaxvakantie, bijna de helft van de Nederlanders (45%) kiest hier voor. 16% gaat voor een sportieve/actieve vakantie. Een natuurvakantie spreekt 14%van de Nederlanders aan. Minder vakantiegangers kiezen voor een verre (rond)reis (10%), een culturele reis (7%) of een stedentrip (8%).

Nederlanders beleven graag een zorgeloze zomer. Ondanks de voorzorgsmaatregelen heeft 63% van de mensen die regelmatig op vakantie gaan wel eens te maken gehad met een vervelende situatie. Ziekte (32%) en pech met de auto (27%) worden hierbij het meest genoemd. Maar ook diefstal (17%), kwijtraken (15%) of stuk gaan (13%) van persoonlijke bezittingen komt relatief vaak voor. Vooral camera’s/fototoestellen (23%), (zonne)brillen/lenzen (14%) en gemaakte ziektekosten (14%) worden geclaimd.

Voordat de zomervakantie begint, worden maatregelen genomen om zorgeloos op pad te gaan. Een ruime meerderheid checkt de geldigheid van het paspoort (84%), vraagt of een familielid/vriend de post weghaalt (80%), of de buren een oogje in het zeil willen houden (75%) en controleert of men goed verzekerd op reis gaat (72%). Oudere Nederlanders nemen gemiddeld meer maatregelen dan jongere Nederlanders.

Op vakantie gaan we bij voorkeur met de auto, verreweg het populairste vervoermiddel (63%), gevolgd door het vliegtuig (34%). Jongere vakantiegangers (18-24 jaar) gaan vaker met het vliegtuig (47%). Vakantiegangers die ouder zijn dan 70 jaar gaan in vergelijking met de andere leeftijdsgroepen vaker met de bus.

Lees ook:Nederlander wacht nog met boeken vakantie
Lees ook:Werkantie: werken op vakantie, vrije tijd tijdens werktrip
Lees ook:Hollanders zijn internetverslaafd, zelfs op vakantie
Lees ook:Clichébeeld van Nederlander als toerist klopt niet
Lees ook:Nederlanders na vakantie op zoek naar andere baan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>