Weersverwachting belangrijk bij kiezen vakantie

De Nederlandse reiziger kiest massaal voor een Last Minute zonvakantieboeking op basis van de weersverwachting. Dit blijkt uit onderzoeksresultaten van reisorganisatie World Ticket Center.

De reisorganisatie lanceerde 3 weken geleden een zonvakantie website met een nieuwe formule, waar snel en gemakkelijk op basis van verschillende criteria een perfecte zonvakantie bestemming geboekt kan worden. Er kan onder andere direct gezocht worden naar een interessante zonvakantie door te zoeken op weersverwachting, zoover-klantenwaardering, budget, maar ook op vluchtduur en op de ligging van de accommodaties ten opzichte van het strand en het centrum.

41% van de Nederlandse reizigers kiest met het zoeken van een Last Minute ervoor via weersverwachting een bestemming te zoeken, 26% kiest op basis van het uit te geven budget, 12% zoekt op basis van zoover-klantenwaardering, 6% op basis van vluchtduur, 5% op basis van de ligging en 10% op overige filter- en zoekcriteria.

Het onderzoek geeft een belangrijk beeld van hoe de Nederlander zich momenteel oriënteert op een reis. “De Nederlandse reiziger vindt het zoeken op basis van weersverwachting zeer relevant. Dit heeft te maken met de zeer slechte zomer die wij in ons land kennen, maar ook met de emotie die bij een bepaald weerbeeld parten speelt. Zonnige dagen maken mensen vrolijker, geeft meer voldoening aan de beleving in een vakantie en regenachtige dagen zorgen voor een onprettig gevoel.

Ondanks het feit dat de zomervakantie er alweer bijna op zit, boeken veel reizigers nu al hun zonvakantie voor de komende maanden en worden er veel Last Minutes geboekt. Ook hier speelt het slechte weerbeeld in Nederland de grootste rol bij. Door de alsmaar durende economische crisis denken reizigers twee keer na voordat zij een zonvakantie naar een bestemming boeken en wacht men op een scherp geprijsde Last Minute. Bij ons kan men veel geld en tijd besparen doordat wij alle prijzen van pakketreizen van alle touroperators in Nederland vergelijken en meteen de beste prijs selecteren en tonen aan de klant. Mooi weer en de prijs zijn van groot belang, want je kunt je geld slechts eenmaal uitgeven”, aldus Rémi Wouters Marketing Manager van World Ticket Center.

Lees ook:Hostel Card: met korting backpacken door Europa
Lees ook:24/7 op de hoogte van vertragingen en gatewijzigingen
Lees ook:Run op last-minute vakanties na blamage oranje
Lees ook:Tien vakantiebespaartips
Lees ook:Meeste zitcomfort in Emirates vliegtuig; minste bij Corendon

1 Reacties // Reageer

One thought on “Weersverwachting belangrijk bij kiezen vakantie

  1. ans dole

    zoover zou toch wel het laatste zijn waar ik mijn weersverwachting ga bekijken. Die tent ligt onder vuur. Rasker is gevlucht en zoover is verkocht.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>