StrandweerOnline biedt oplossing lastige weersvoorspelling

Vandaag wordt na een succesvol eerste jaar de tweede versie van de StrandweerOnline app beschikbaar voor zowel iPhone als Android telefoons. Deze verbeterde versie is een uitkomst voor strandliefhebber en strandondernemer, omdat niemand nu nog een stranddag hoeft te missen. Daarnaast bevat de nieuwe app nog meer functionaliteiten om de strandbezoeker de kans te
geven het actuele weer te delen én zijn favoriete plek te promoten via de sociale media. Precies op tijd want de zomer gaat nu echt beginnen!

De StrandweerOnline app voorziet alle badplaatsen in Nederland van een actueel strandweer advies, door aan elke plaats zowel een terras- als een strandweercijfer toe te kennen. De cijfers werden oorspronkelijk gebaseerd op uitgebreide satellietinformatie, maar worden in de nieuwe versie gecombineerd met een cijfer van de strandbezoekers zelf. Deze combinatie maakt StrandweerOnline uniek. Dus, waait je hemd uit je broek dan krijgt het weer al snel een één of twee. Bak je in no time Dries Roelvink-bruin dan is het weercijfer toch zeker een acht.

De ervaring uit het eerste jaar StrandweerOnline leert dat het strandweer zich soms slecht laat voorspellen. “Er kan een kortstondige onweersbui van één minuut boven Bloemendaal hangen, wat een weercijfer van 1 hoort te zijn, maar volgens het KNMI kan het dan licht bewolkt zijn. Een paar kilometer verderop in Zandvoort aan Zee kan het inmiddels alweer stralend weer zijn. Daarom geven we onze gebruikers nu de mogelijkheid om zelf een strandweercijfer te geven. Zo kunnen strandgangers elkaar op de hoogte houden van het actuele weer en eventuele veranderingen, zoals bijvoorbeeld zeevlam. Dit cijfer wordt naast het officiële weercijfer getoond“, aldus één van de initiatiefnemers van StrandweerOnline, Jorge Braun.

Een duik in de historische data van het KNMI laat zien dat kustplaatsen relatief meer zonuren hebben dan het binnenland. Dit is niet altijd terug te zien in de weersvoorspelling journaals of weerwebsites en applicaties. Gesprekken met strandtenteigenaren bevestigen dat de weergoeroes er nog weleens naast zitten en dat dit leidt tot grote irritatie en omzetverlies. “Juist in deze economisch lastige tijd is het belangrijk om genoeg mensen op het strand en in je tent te hebben. Als een weerman verkondigt dat het rotweer wordt en ik sta de volgende dag in de felle zon te genieten van een leeg terras dan vloek ik wel inwendig. Ik ben daarom blij dat StrandweerOnline een realistischer beeld van het lokale weer weet te schetsen”, aldus een ondernemer aan het Noordwijkse strand.

Na het eerste jaar bleek de mogelijkheid om strandtenten te waarderen een regelrechte hit. “Bij de nieuwe release kunnen strandgangers daarom ook zelf foto’s delen van hun favoriete stranden en clubs en het weer op dat moment. Op een overzichtelijke kaart kun je binnen no time je favoriete strand vinden met bijbehorend weercijfer en uiteraard de populairste strandclubs. Je favoriete spots zijn ook makkelijk te delen op onder andere Twitter en Facebook“, zo vertelt veelgevraagd spreker op het gebied van E-commerce en mobiel ondernemer Lennart Ruigrok.

Ook het design van de app heeft een opfrisbeurt gekregen. Het is meer zomers en vriendelijker geworden. De bediening van het menu is zo simpel als het bestellen van een drankje op je favoriete strandtent. StrandweerOnline profileert zich als dé applicatie voor de complete strandbeleving, die nog steeds gratis te verkrijgen is

Lees ook:Helft Nederlandse jeugd is Facebook-vrienden met ouders
Lees ook:Zwem op safe
Lees ook:Jongeren versmeren strand
Lees ook:Oh Oh Cherso zoekt nieuwe stapjongeren
Lees ook:Het nieuwe solliciteren: niet voor hoogopgeleid talent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>