Angsten bij vakantie naar het buitenland…

Een beet van een enge kwal, de lokale taal niet begrijpen, rare insecten, té exotische gerechten en kan ik wel betalen aan de kassa? Uit onderzoek van MasterCard, uitgevoerd onder 650 respondenten, blijkt dat Nederlanders de meest uiteenlopende angsten hebben tijdens hun buitenlandse reis.

De top drie vakantie-angsten:

  1. bestolen worden tijdens je vakantie
  2. vreemde insecten en ongedierte
  3. vliegangst

Verder noemden respondenten de angst die ze bekruipt als ze voor het eerst hun bikini of zwembroek weer aan moeten en de onzekerheid of ze wel kunnen betalen aan de kassa in het buitenland.

Goed voorbereid op reis
Voor wie zeker wil zijn dat hij op vakantie altijd kan betalen heeft MasterCard de volgende vakantietips:

  1. Neem een betaalpas en creditcard mee op vakantie. Dat is veiliger en makkelijker dan contant geld. Nederlanders zijn met hun Maestro betaalpas en MasterCard creditcard welkom bij resp. 15 miljoen winkels en 36 miljoen winkels wereldwijd.
  2. Betalen met de betaalpas is binnen de Eurozone gratis.
  3. Wie buiten Europa reist moet in veel gevallen zijn kaart ‘aanzetten’ voor gebruik buiten Europa. Kaarthouders kunnen hiervoor contact opnemen met hun bank.

Ik ga op vakantie en neem mee…
Even wat boodschappen doen in de supermarkt, de benzine betalen en het kaartje voor het beroemde Italiaanse museum kopen. Items die dan ook zeker mee gaan in de tas zijn de betaalpas (93%) en de creditcard (47%). Tijdens het genieten van dat heerlijke ijsje willen Nederlanders geen moment onbereikbaar zijn, meer dan de helft neemt de iPad, smartphone en laptop mee op reis om zo de onbetaalbare vakantiemomenten te delen met het thuisfront. Ook zijn zonnebrandcrème en aftersun vaste items die mee gaan (74%), bang zijn om te verbranden hoeft dus niet!

Zonnen met Chantal Janzen
25% van de Nederlanders die geen enkele angst voor een vakantie in het buitenland heeft, wil graag een onbezorgde vakantie doorbrengen met Chantal Janzen. Zij hebben er geen problemen mee dat zij ter plekke haar betaalpas trekt om hen op een heerlijk verkoelend drankje te trakteren, daarnaast laat 15% zich graag op reis meenemen door tourguide Floortje Dessing en is ook Jan Kooijman erg populair.

Lees ook:Clichébeeld van Nederlander als toerist klopt niet
Lees ook:Kwart Nederlanders viert vakantie in eigen land
Lees ook:Kopen zonder te kijken, de rekening komt later
Lees ook:Oranjefans massaal op zoek naar hotels in Brazilië
Lees ook:Nederlander voorzichtig met mobiel internet in buitenland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>