Top 10 koudste vakantiebestemmingen ter wereld

Mensen die niet genoeg kunnen krijgen van de gezelligheid in de koude winterperiode met warme chocomelk en wandelingen door de sneeuw, kunnen het hele jaar door op vakantie in Davos in Zwitserland of Reykjavik in IJsland. Dit zijn de vakantiebestemmingen met de laagste gemiddelde jaartemperatuur. Dit blijkt uit onderzoek van Expedia.nl, online reisbureau en lokaal en wereldwijd expert op het gebied van reizen, waarbij bijna 250 vakantiebestemmingen met elkaar werden vergeleken.

De gemiddelde jaartemperatuur van de Zwitserse wintersportplaats is slechts 4 graden. Toch wordt in Davos niet de laagste temperatuur gemeten. De temperatuur is vrij stabiel gedurende het jaar en deze plek blijkt de koudste met -3 graden in de maand januari. Dit is mede te danken aan het feit dat Davos de hoogst gelegen stad van Europa is (1560 meter boven zeeniveau), waardoor het er het hele jaar door fris is. Reykjavik is ook een bestemming waar de temperatuur vrij constant is. Het maakt daarom niet veel uit of je in de zomer- of winterperiode gaat. Reykjavik is een vakantiebestemming die het gehele jaar door populair is onder vakantiegangers. De warmste maand is juli met gemiddeld 14 graden. Opvallend is dat Reykjavik niet eens een gemiddelde temperatuur onder het vriespunt heeft liggen. Januari blijkt de koudste maand met gemiddeld 2 graden.

Grote verschillen gemeten gedurende een jaar
Moskou in Rusland en Quebec in Canada hebben de grootste verschillen in temperatuur door het jaar heen. In Moskou ligt de gemiddelde temperatuur in januari op -6, terwijl het in juli aangenaam is met gemiddeld 23 graden. Ondanks de hoge temperaturen in de zomermaanden komt Moskou op de vijfde plaats van de koudste plekken van de wereld met een gemiddelde jaartemperatuur van 9 graden. In Quebec is het verschil tussen de hoogste en laagste temperatuur nog iets groter. In januari is een gemiddelde temperatuur van -6 gemeten en in juli geeft de thermometer een gemiddelde aan van 26 graden. Het kan daar in de zomer overdag dus flink warm zijn. Quebec komt op plek 9 in de top 10 lijst van de koudste vakantiebestemmingen ter wereld met een gemiddelde jaartemperatuur van 10 graden.

Veel koude plekken in Europa
In de top 10 lijst van alle 250 vakantiebestemmingen bevinden zich maar liefst negen koudste vakantiebestemmingen in Europa. In Europa lijken daarom veel koude vakantiebestemmingen ter wereld te liggen. Veel van de plekken liggen in het noorden, waaronder Helsinki, Oslo en Stockholm. In de zomer liggen de gemiddelde temperaturen op hetzelfde niveau als in Nederland, namelijk zo’n 21 graden gemiddeld in juli en augustus. Het gemiddelde van de Scandinavische vakantiebestemmingen wordt omlaag gehaald door de strenge winterperiode. Ondanks de lagere temperaturen kiezen veel Nederlanders er voor op reis te gaan naar Scandinavië.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Weather2Travel in bijna 250 vakantiebestemmingen over de hele wereld in opdracht van Expedia.

Lees ook:Zonaanbidders op het strand en terrassen
Lees ook:Vrijdag extreem warm met temperaturen rond 35 graden
Lees ook:Hittegolf in China: zwembad trekt 12.000 toeristen
Lees ook:Gedwongen dutje in de discotheek
Lees ook:Nederlandse jongeren zijn minst vaak dronken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>