Amerikaanse reizigers geven meeste fooi

Amerikanen zijn wereldwijd de favoriete passagiers van taxichauffeurs. Dit blijkt uit onderzoek* van Hotels.com onder meer dan 800 taxichauffeurs in 28 steden wereldwijd, waaronder dertig chauffeurs in Amsterdam. De populariteit van Amerikanen wordt waarschijnlijk veroorzaakt door hun generositeit met fooien.

Hotels.com ondervroeg de taxichauffeurs in navolging op het onlangs verschenen taxi-onderzoek onder passagiers, waarbij de boekingswebsite ruim 2.600 reizigers naar hun taxivoorkeuren vroeg. Volgens reizigers rijden de beste taxi’s ter wereld in Londen.

Met wereldwijd bijna een kwart van de stemmen (24%) zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers van taxichauffeurs. Ook de ondervraagde chauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikaanse passagiers. De Amerikanen worden wereldwijd gevolgd door Britten (11%), Japanners (9%), Spanjaarden (6%), Chinezen en Duitsers (beide 5%). Nederlanders volgen op een gedeelde achttiende plaats (1%), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Als het om fooien gaat, voor taxichauffeurs niet onbelangrijk, zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9%), Japanners (8%), Noren (6%) en Duitsers (5%).

Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34%). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25%). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoersmiddel tussen vliegveld en hotel.

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25%), gevolgd door laptops (7%) etenswaar (7%) en sleutels (5%). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een uitzonderlijk hoog geldbedrag, waaronder 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8.000 gulden.

Lees ook:Reizigers verkiezen taxi’s in Londen tot beste ter wereld
Lees ook:Jongeren gaan vaker op pad en geven meer geld uit
Lees ook:Nederlanders kijken mensen; bang voor diefstal op strand
Lees ook:Jongeren waarderen Nederlandse film meer
Lees ook:‘Holland, Respect Your Neighbours’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>