Werkantie: werken op vakantie, vrije tijd tijdens werktrip

Trend gespot: Werkantie… Vakantiegangers blijven in toenemende mate werken als ze op vakantie zijn, maar ze proberen ook trips die ze voor hun werk maken te laten samenvallen met hun vrije tijd. Kortom: werk en vakantie lopen steeds meer in elkaar over. Dit blijkt uit een wereldwijd onderzoek uitgevoerd in opdracht van Expedia en Egencia’s onder ruim 8000 wereldburgers, waaronder ruim 300 Nederlanders.

Ook in Nederland is deze trend gaande. Uit het onderzoek blijkt dat ruim 44 procent van de Nederlanders wel eens een paar vakantiedagen heeft toegevoegd aan een werktrip, met name in het buitenland. Een kwart van de Nederlanders neemt ook zijn partner mee op zakenreis. Daarmee nemen wij onze partner vaker mee dan enig ander land in de wereld. Net als bij veel andere wereldburgers kan bij Nederlanders werk zich heel makkelijk ‘opdringen’ tijdens vrije tijd. Ruim de helft van de Nederlanders (56 procent) checkt wel eens zijn werkmail of voicemail als hij of zij op vakantie is. Dat is in vergelijking met andere Europeanen relatief weinig. Fransen (93 procent) en Italianen (87 procent) checken werkmail en/of voicemail veel vaker.

‘Werkantie’ wereldwijd populair onder jongeren
Bij jongeren (tussen de 18 en 30) uit de hele wereld is de kans dat ze van een werkreis een persoonlijk reisje maken twee keer zo groot als bij mensen boven de 35 jaar. Dit geldt vooral als ze alleen reizen. Daarnaast gaan jongeren ook vaker op vakantie. Ze maken gemiddeld 4,2 trips per jaar. Mensen die tussen de 31 en 45 jaar zijn gaan er 2,9 keer per jaar tussenuit en in de leeftijdscategorie 46 tot 65 gaat men 3,2 keer per jaar een paar dagen weg.

Nederlanders gaan niet vaak een weekendje weg
Alhoewel Nederlanders een werktrip regelmatig een paar dagen uitbreiden, gaan we in vergelijking met andere landen niet vaak een weekendje weg. Zeven op de tien Nederlanders geeft aan dat ze slechts een tot twee keer per jaar een vrijetijds trip maken. Hiermee gaan we samen met Denen en Zweden het minst vaak een weekendje weg.

Lees ook:Nederlander stelt vakantie niet uit wegens drukte op werk
Lees ook:Kwart Nederlanders viert vakantie in eigen land
Lees ook:Bijna 90 procent spaart hele vakantiebudget vooraf
Lees ook:Jongeren gaan vaker op pad en geven meer geld uit
Lees ook:Hollanders zijn internetverslaafd, zelfs op vakantie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>